Бокова призова САЩ да не спират парите на ЮНЕСКО

  • 02 ноември 2011 18:13

  • 830
  • 2
Бокова призова САЩ да не спират парите на ЮНЕСКО
© Булфото

Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова призова Съединените щати да намерят начин да продължат финансирането на Агенцията на ООН за образование, наука и култура.

Призовавам американската администрация, Конгреса и американския народ да намерят начин да продължат подкрепата за ЮНЕСКО в тези бурни времена. В момента на икономическа криза и социална трансформация аз смятам, че важната роля на ЮНЕСКО за насърчаване на световната стабилност и демократическите ценности е в съответствие с основните интереси на Америка, се посочва в изявлението на Бокова.

Вашингтон заяви преди броени дни, че няма да направи вноска от 60 милиона долара за Агенцията на ООН за образование, наука и култура, след като организацията одобри кандидатурата за членство на палестинците. Американската администрация се позова на закон, който забранява финансирането на организации, в които е приета държавата Палестина, преди да бъде сключено окончателно мирно споразумение в Близкия изток, предаде БНР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
830 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
AJ4A

2011.11.05 | 23:39

2
Унищожават Юнеско, не знам как написах Уницеф, съжалявам за грешката си!
AJ4A

2011.11.05 | 23:33

1
Ей, тия БГ комунисти не си губят времето. Вън всички болшевики от постовете, които заемат, че само петнят името на България, а и като гледам унищожават световно известни и световно признати организации като Уницеф!!! Жалки, бедни и долни болшевишки мекерета!!!! И защо всичко това .......... за да е доволна Москва, чийто Троянски кон по целия свят са именно нашите болшевишки отрепки! Съд за болшевиките и най-сурови наказания за тях, за мръсотиите, коиот нон-стоп са вършели, за измяната им на Родината!

Добави коментар

Водещи новини