ГЕРБ издига Константин Пенчев за конституционен съдия

  • 10 септември 2015 14:07

  • 1549
  • 3
ГЕРБ издига Константин Пенчев за конституционен съдия
© Булфото (архив)

ГЕРБ издига настоящия омбудсман Константин ПенчевКонстантин Пенчев   Константин Любенов Пенчев е роден в град София. През 1976 г. завършва Юридическия факултет за конституционен съдия. Това е решила групата на заседанието си снощи, съобщи председателят й Цветан Цветанов.

Пенчев е един достоен човек и юрист, който може да бъде конституционен съдия, каза Цветанов. Няма абсолютно никакви сценарии, договорки или сделки, категоричен бе той по повод слухове, че е имало такава договорка при избора на червената Мая Манолова за омбудсман.

Мандатът на Пенчев като обществен защитник изтича на 20 октомври, а очакванията на Цветанов са гласуването за нов конституционен съдия да е преди местния вот. НС трябва да попълни една квота в КС.

Групата на ГЕРБ е била единодушна в подкрепата си за Пенчев. Другата седмица ще има разговори с останалите групи за подкрепа и затова ще изчакаме с внасянето на кандидатурата му, обясни Цветанов.

Пенчев вече бил дал съгласието си в личен разговор с Цветанов, съобщи самият той.

Последвайте канала на

1549 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ГЕРБ

2015.09.14 | 10:22

3
В БЪЛГАРИЯ ВЛАСТИТЕ СА 3, ЗАКОНОДАТЕЛНА, СЪДЕБНА И ИЗПЪЛНИТЕЛНА. ЧУДЯ СЕ ЗАЩО ПАРТИЙНИ МУТРИ ИЗДИГАТ ВЪВ ДРУГА ВЛАСТ ЛИЦА В УПРАВЛЕНСКИЯТ СЪСТАВ. НЯМА НИЩО НЕЗАВИСИМО В БГ И С ТОВА СЕ ОПОРОЧАВА И КОНСТИТУЦИЯТА. САМИТЕ ВЛАСТОИМАЩИ НАГАЗВАТ КОНСТИТУЦИЯТА И УПРАВЛЯВАТ В ДИКТАТОРСКИ И ГЕНОЦИДСКИ СТИЛ.
Ужас !

2015.09.11 | 21:02

2
Пази Боже,сляпо да прогледа !!!!!!!!!

2015.09.11 | 21:02

1
И ТОЯ ЛИ МЪРСОЛ СЕ ГЛАСИ?

Добави коментар

Водещи новини