Политолог: Новият законопроект за промени в Конституцията цели да намали влиянието на РБ в управлени

  • 23 юли 2015 09:58

  • 1858
  • 0
Политолог: Новият законопроект за промени в Конституцията цели да намали влиянието на РБ в управлени
©

Тези, които настояват за нов законопроект за промени в Конституцията за провеждането на съдебната реформа, целят да намалят влиянието на Реформаторския блок в управлението.

Това каза в интервю за радио Фокус политологът доц. Антоний Гълъбов. Според него именно през Реформаторския блок се търси начин за оказване на натиск над ГЕРБ. „Никой не стои зад първоначалните си предложения. Когато бяха внесени предложенията за тези промени в Закона за съдебната власт от БСП и поне още две политически формации заявиха, че това е нарушение на Конституцията, че трябва да се свика Велико народно събрание, а не да се предприемат промени в Закона за съдебната власт. Тръгна се към промяна на Конституцията“, коментира доц. Гълъбов.

Той допълни, че сега се наблюдава промяна в позициите на партиите, които първоначално са настоявали за свикване на Велико Народно събрание. „Сега същите политически формации казват, че не е нужна промяна на Конституцията и това може да се уреди през процесуалните и материалните закони“, каза политологът. Той коментира още, че Конституционният съд не може да вземе отношение по темата, защото той не може да се произнася по бъдещи законови актове. Според доц. Гълъбов около 200 – 300 протестиращи заради съдебната реформа няма да окажат политически натиск.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1858 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини