Депутатски блок се руши, нуждае се от спешен ремонт, обявиха от НС

  • 09 юли 2015 08:04

  • 1328
  • 0
Депутатски блок се руши, нуждае се от спешен ремонт, обявиха от НС
©

Налага се да бъде извършен спешен ремонт на единия от депутатските блокове, който се намира в столичния квартал „Мотописта”. Ремонтът ще стартира съвсем скоро, вероятно докато законотворците са в лятна ваканция. Причината е, че е покривът и улуците са в окаяно състояние.

Появилите се вследствие на това течове рушат фасадата, от която са се откърти части от мазилката и вече се отлепват цели тухли от облицовката, посочват от парламентарната администрация в документацията към обявена обществена поръчка за ремонт на сградата. От НС са категорични, че ситуацията застрашава здравето и живота на обитателите на блока.

Затова парламентът е готов да похарчи близо 140 хил. лв. с ДДС за неотложния ремонт, пише "Монитор".

Преди четири години бе назначена експертиза заради пукнатини на същата кооперация, като съмненията бяха, че тя потъва, заради строеж в съседство. Заключението от проверката бе, че проблемът се е появил от тежестта на бетона и няма повреди по носещата конструкция, но блокът, който е влязъл в експлоатация през 2000 година, трябваше да се ремонтира.

Главният секретар на НС Иван Славчов обясни тогава, че според направената експертна оценка сградата не потъва и не се накланя, не е нарушена архитектурата й и не се налага ремонт на конструкцията й и укрепване. Преди две години пък парламентът бе предвидил 50 хил. лв. за ремонт на деформирана бетонна плоча над подземните гаражи на небезизвестния вече блок на НС.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1328 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини