Петкова: Възможна е отсрочка на увеличението на цените на тока

  • 23 юни 2015 07:50

  • 1389
  • 7
Петкова: Възможна е отсрочка на увеличението на цените на тока
©

Възможна е отсрочка на увеличението на цените на тока. Това ще се случи, ако бъде направена законодателна промяна и регулаторът получи такива пълномощия. Трябва ясно да се каже, че регулаторът е независим и неговата работа е да ценообразува. Това каза министърът на енергетиката Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по пред БТВ.

Според нея не може да се говори за натиск над регулатора. "Ние инициирахме промени в закона, според които определихме, че той е независим орган. Правителството единствено може да предлага политиките в този сектор, посочи Петкова.

Тя се аргументира с факта, че Държавната финансова инспекция в момента извършва проверки на ВЕИ-тата, което до сега не е било правено. "Проверките ще приключат до две седмици. Друга мярка е редуцирането на административните разходи в сектор "Енергетика" в следващите три години с по 10% на година", увери Петкова. Тази проверка стана възможна благодарение на промените, които инициирахме. Резултатите, които ще бъдат показани ще бъдат предоставени на Комисията по КЕВР и те ще ги оповестят. Ще се радваме ако те бъдат полезни.

Правителството няма никакви ангажименти и цели да прави чадър над енергийни предприятия, категоричен беше енергийният министър. "Ние сме за това да има публичност и прозрачност, както и кой какви цели има. Ние като изпълнителна власт можем да кажем какво ще се направи. Да оставим регулатора да си свърши работата", призова Теменужка ПетковаТеменужка Петкова Теменужка Петкова е министър на енергетиката. Родена е на 18 януари 1967 г. Магистър по.

Тя отново припомни, че дефицитът в системата на НЕК е 3,7 млрд. лева, които трябва да се компенсират. Сигналите, които получаваме от бизнеса са, че претендира, че кръгът на фирмите, които могат да се възползват от преференцията трябва да се разшири. МС действа много адекватно във всяка една ситуация, но за да се случи това трябва да се съобразим с изискванията на ЕС, посочи тя.

Петкова увери, че в момента се обсъжда възможността да се увеличи прага на лицата, които могат да се възползват от преференцията.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1389 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2015.06.23 | 23:32

7
Отсрочка до изборите? Цената на тока не трябва да се вдига.

2015.06.23 | 23:31

6
За 3 години ако се дигне цената на тока в България ще останат само ман-га-ли-те да онези "които редовно си плащат тока" така дефицита ще се свали до 0 и всичките партии и вашите избиратели ще си живеете щастливо и без етническо напрежение. Само не ми е ясно след, като спрат да си "берат тухли" и видят, че няма какво да се краде и да се предава на вторични и те хванат пътя на някъде, скъпи депутати кои ще ви плаща за ВЕЙ-тата на роднините Ви на онези недуразумения Костов, Доган, Станишев, Пъравано и т.н., кой ще им плаща бонуса от американските марички и от мините за злататото. Няма образование, няма правилна медицинска грижа и политика саночена в сектора, няма отбрана, няма спазване на закона всичко тук е наопаки.

2015.06.23 | 16:26

5
Алчни ко ****та сте всички от елита. След края на изборите ще ни завалят увеличения, но българите са виновни. Сега гласувайте за мафиота, вие сте същите боклуци като него. Аз няма да съм тук :)
дежа вю

2015.06.23 | 16:25

4
Възможни са протести с увеличението на цената на тока.

2015.06.23 | 16:25

3
Допълвам колегата :ще има протести за цената на тока ,ако има кой да плати !Инак ще се седи и псува !

2015.06.23 | 16:25

2
Как така е независим, след като е с квоти от политическите партии!
до 4

2015.06.23 | 16:25

1
Хилядите протестиращи в няколко града бяха все платени нали?

Добави коментар

Водещи новини