Синдикатите в МВР и Бъчварова не се разбраха, полицаите протестираха (видео+снимки)

  • 12 юни 2015 17:47

  • 3490
  • 9
Синдикатите в МВР и Бъчварова не се разбраха, полицаите протестираха (видео+снимки)
© Булфото

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. заяви, че не вижда сериозно основание за национален протест на служителите на МВР.

Това каза тя днес пред журналисти, след като се срещна с представители на синдикалните организации в министерството. Бъчварова заяви, че след 2 часа и 15 минути разговор, нейното усещане е, че представителите на синдикатите са получили отговори на всички въпроси, които са били зададени. Тя добави, че съвсем честно и открито им е била представена посоката, в която работи ръководството на МВР и етапът, на който са по всички поставени проблеми.

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска е обяснил днес на синдикатите позицията си за пенсионната реформа и основната линия, по която се защитават служителите на МВР, каза Бъчварова. Тя добави, че синдикатите ще имат възможност да изразят своето мнение по време на обсъжданията в парламента. По думите й проектът в много голяма степен решава проблеми, които до този момент са съществували за защита на правата на служилите на МВР.

Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. заяви, че не й остава друго освен да тълкува, че зад поведението на синдикатите стоят други мотиви - да се създава напрежение, да се демонстрира конфронтационна позиция с МВР и представяне на лични позиции и лична активност. Относно евентуално искане от синдикатите на оставката й, Бъчварова заяви, че първо трябва да чуе с какви основания ще бъде поискана тя и тогава ще коментира.

Председателят на СФСМВР Валентин Попов заяви, че исканията на синдикалистите остават същите и добави, че днес те не са получили конкретни отговори. Попов посочи, че за искане на оставки към момента нищо не може да каже, но е твърде възможно. Той заяви, че никой не стои зад протестите, а от СФСМВР са протестирали, когато има за какво, при всички правителства. Ако някой смята, че някой стои зад синдикатите нека каже кой е, аз твърдя, че няма такъв, посочи Валентин Попов. Той добави, че от синдиката са доказвали много пъти, че са готови и на компромиси. Относно позицията на вицепремиера Калфин, Попов заяви, че той отново е изложил своите аргументи, от синдиката - техните и към момента излиза, че всеки остава на своето мнение.

Започна протестът на служителите на МВР организират от СФСМВР.  Шествието тръгна по улица „6-ти септември”, като ще продължи към ул. „Гурко”, ул. „Раковски”, ул. „Славянска”, бул. „Цар Освободител”, пл. Народно събрание, ул. „Цар Шишман”. Протестът е подкрепен и от Националния синдикат на пожарникарите -„Огнеборец”, Синдиката на МВР и Синдиката на служителите на затворите. На протеста към момента присъстват около 150 служители на МВР. Има представители на РПУ- Перник, ОД МВР-Пазарджик, 7-мо, 5-то и 1-ро РПУ- София.

Протестът започна с националният химн на България, като след това служителите отдадоха едноминутно мълчание в почит на загиналите им колеги по служба. Полицаите ръсят със захар против злите духове в МВР. 

Снимки от протестното шествие може да разгледате тук.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3490 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар
HHH

2015.07.08 | 19:31

9
И всичко това заради +2 месеца стаж на година ? Не мисля , че този протест е по инициатива на полицията.

2015.07.08 | 19:31

8
големи шикалкавения само и само да не се разбере от обикновенните простосмъртни исканията на паразитите
Милиционер

2015.07.08 | 19:31

7
И после пак продължават да работят и да взимат работни места .. нали са амортизирани ? даже трябва да им се вдигне стажа до 65г .... другият вариант е да се намали и на другите професии .Че тия с кво са по заслужили ?

2015.07.08 | 19:31

6
Бъчварова и мафиотския бос избиват комплекси и тълкуват нещата, когато имат интереси. Защо беше убит Георги Стоев, които е щял да свидетелства срещу Борисов и старите му мафиото-познати?
еф

2015.07.08 | 19:30

5
Абе тия, полицайчетата кво по-точно правят, за да искат каквото и да било от когото и да било? Нито хващат престъпници, нито пазят някого. Освен да взимат рушветчета и да пишат актове на шофьори (а не на мутри) друго нищо не правят! Разпускайте ги направо и да си търсят работа в чужбина. Ревльовци долни безполезни.
123

2015.06.14 | 19:20

4
А защо работите като охранители след вашето пенсиониране Е добре е след 10 год трудов стаж да ви пенсионират Не ви ли е срам
komynisticneska partija na kapyta sergei stanishev

2015.06.14 | 10:07

3
gospoja ba cnvarova sled kato tija kapyti ne iskat da slyjat na darjavata da hodat i da pazat onaa kapyt stanisev i toi da gi penseonira na 15 godini tija lentai trabva da se penseonirat na 75 godini zashoto sa gadini
ghh

2015.06.13 | 16:30

2
Само злобеете долна сган.Излезте всички на улицата обединете се и нека си извоюваме свободата.България е на смъртен одър а вие какво правите мили прости Българи!?
Родолюбец

2015.06.12 | 22:11

1
Десито, научи се първо правилно да пишеш, пък после говори, овцо византийска.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини