Социалните работници протестират - спират работа за час

  • 09 юли 2015 06:24

  • 1335
  • 1
Социалните работници протестират - спират работа за час
©

Социални работници в 20 от социалните дирекции в страната ще спрат работа за един час - в знак на протест срещу лощите условия на труд и ниските заплати. Към тях символично ще се присъединят и служители на бюрата по труда. Работещите и в двете агенции, подчинени на социалното министерство, настояват за вдигане на заплатите с 20 процента, считано от 1-ви юли.

Ресорният министър Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска изрази разбиране към проблемите, но заяви, че при така гласувания за тази година бюджет увеличение на заплатите е възможно единствено след съкращения на хора. Недостиг на техника, купуване на консумативи със собствени средства, комбинирано със средна брутна заплата от 646 лева, карат социалните работници да настояват за промяна в стойността на заплащането. Някои от тях дори са на път да се откажат от работата си, обясни Ефтим Боюклиев от КТ "Подкрепа": "Хората са докарани дотам, че вече се отказват дори да се борят. И ми заявяват категорично - няма да има друга стачка освен колективни и масови оставки. И агенцията остава без служители".

Социалният министър Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска посочи, че в техническо отношение условията на труд се подобряват, но за вдигане на заплати през тази година няма надежда: "Искам да обърна внимание, че в социалните сфери няма съкращения. Аз мога да увелича заплатите с 20%, но трябва да направя толкова съкращения. Не мисля, че това трябва да се прави, защото това са служители и служби, които трябва да стигат до хората - в отдалечени места, в малки населении места и т.н.". Стачката ще се проведе от 10 до 11 часа.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1335 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.07.09 | 20:53

1
Като ги гледам колко са се разработили, половината си плачат за съкращения. Да уволни половината, на останалите да вдигне заплатите с 20% и вълкът сит, и агнето цяло.

Добави коментар

Водещи новини