Протестиращи в Гърмен: Искаме справедливост, не мразим ромите (видео)

  • 02 юни 2015 08:12

  • 3595
  • 5
Протестиращи в Гърмен: Искаме справедливост, не мразим ромите (видео)
© Булфото (архив)

Към момента обстановката в Гърмен е спокойна. Так е в последните няколко дни. Надявам се и днес да не се стигне до ескалация на напрежението.

Това обяви в ефира на БНТ Христо Разсолков, директор на ОД на МВР-Благоевград. Засега нямаме информация, че футболни агитки ще се присъединят към днешния протест. Не трябва да забравяме коя дата е днес. Искам да призова всички протестиращи да не се поддават на провокации и протестът да премине спокойно, каза още Разсолков.

Гост в студиото на сутрешния блок беше и журналистката Татяна Ваксберг. В момента времето ни принуждава да говорим за конкретните проблеми на Гърмен. Българската етническа общност се опитва да изрече нещо, което не успява. Днешният ден за протест не е избран случайно. Проблемът в Гърмен е етнически и той трябва да бъде решен. За властите е много трудно да бъде решен този конфликт, обясни тя.

Пред камерите на БНТ застана и представител на протестиращите жители Иван Байрактаров. Ние искаме нашата родина да има държава. Ние искаме справедливост. Ние не мразим ромите. Просто искаме и те да спазват законите. Както аз съм си построил къща, плащам си тока, водата, данъците, така и те трябва да го правят, заяви той.

В момента тече доброволното събаряне на незаконни къщи. Дали ще влязат машини, това може да каже само ДНСК. Органите на реда и институциите показаха, че трябва да се работи и вече работят. Това го виждат всички. Така трябва да се продължи и занапред. Смея да твърдя, че водим позитивен диалог с протестиращите. Това е пътят, за да не се стигне до по-сериозен конфликт, разкри кметът на Гърмен Минка Капитанова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3595 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2015.06.02 | 16:47

5
айде и тея запяха познатата песен.Скоро може да кажат, че пият всяка вечер с манго в махлата. Докато си играем на "не мразим РОМИТЕ" онези стават повече от нас и кеоят планове да ни избият.
Жоро

2015.06.02 | 16:18

4
"Да премине спокойно...."?!Демек да мине и замине!От тези мирни протести се стигна дотук!

2015.06.02 | 12:59

3
Като видя фразата "Конструктивен диалог" и ми става ясно, че пак сме се надупили на някой - в този случай на сиганите!

2015.06.02 | 12:36

2
po istrukci dalgosrocen plan na C.R.U. se sazdava nehto kato I.D. nahite upravliavahti se rakovodiat ot amerikanskoto posolstvo.
ooo

2015.06.02 | 11:55

1
mnogo to4no ,edin ot pregovarq6tite se e DIONO BALHATA koito e arestuvan i e pod doma6en arest... tova mom4e ima visq6ti prisadi..ima 12 prisadi .. eto tozi 4ovek gospoda pregovarq ot imeto na balgarskite grajdani... TOVA E CINIZAM GOSPODA..:)

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини