Депутат от ДПС поиска прокуратурата да провери случая в Гърмен

  • 27 май 2015 14:46

  • 3020
  • 3
Депутат от ДПС поиска прокуратурата да провери случая в Гърмен
©

Прокуратурата и отговорните институции да направят проверка по случая в община Гърмен, призова депутатът от ДПС Янко Янков.

По думите му законодателите трябва да помисля за улесняване на процедурите по узаконяване на постройките в ромските махали, предаде Дарик.

В община Гърмен например ДНСК е издала през 2012 г. близо 130 решения за събаряне на незаконни постройки, но заповедта е била отлагана досега. Тогава кмет е бил бившият депутат на ДПС Ахмед Башев.

Сегашният кмет - Минка Капитанова, оглавила общината с подкрепата на Башев през 2013 г., отправи вината към самия него.

Янко Янков коментира, че агитките са стимулирани финансово от различни партии да провокират размирици в смесени райони. Но уточни, че ДПС нямали интерес от това и никога не са ползвали услугите им. „Футболните агитки се политизираха. Това не може да стане без политическа намеса. Тази уж спонтанна организация на агитките - бъркането на емоцията от футбола с политическа емоция, и то емоция с конкретни действия, свързани с политиката - не може да стане без политическа намеса. За това има универсален инструмент, измислен от финикийците", заяви депутатът от ДПС.

По думите на Янков проблемите са свързани с изпълнение или неизпълнение на закони: „Кой контролира изпълнението на законите? Защо трябва да се бият хората. Ние като народни представители сме виновни. Трябва да се помисли там, където има възможност, и това трябва да стане по съответен експертен начин - да им се даде земята, да си направят проектите, да си построят къщите, да си имат партида за ток, за вода, телефон, данъци. Това трябва да се направи".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3020 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.07.03 | 18:18

3
Мръсно същество! Всички от ДПС искат циганите да получават заплати на министри, да са първи, да имат повече правомощия - е няма да стане, поне докато има българи. За какво да се узаконяват построите им? За да може да тормозят хората и със помощта на ДПС и законите да унищожават всичко - е да го д*ха те от ДПС
Nezi

2015.07.03 | 18:18

2
Аферим бе.дайте да строим където и както ни хрумне...Е,тогава ще падне бой. Всеки български гражданин да бъде равен пред закона,без значение етнос,религия,чин. Още малко за всеки ще измислим отделен закон...
naco

2015.07.03 | 18:18

1
А,иска ли ДПС,да разбере как са "усвоени" парите за интеграция на ромите?!

Добави коментар

Водещи новини