Хампарцумян за писмото на Цветан Василев: Тъжна работа

  • 14 май 2015 17:46

  • 4213
  • 6
Хампарцумян за писмото на Цветан Василев: Тъжна работа
© Булфото

Не искам да ме наричат колега на Цветан Василев. Ние не сме в един отбор. Той е всичко, което аз не съм.

това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ банкерът Левон Хампарцумян. В двете институции има коренно различно отношение към работата и към клиентите. Не случайно не казвам банки, защото между двете има съществени разлики в начина на правене на бизнес. Ако правдата е изкривена от устройството на държавата и властовите органи, работа на Цветан Василев е да излезе и да каже всичко. Подхвърлянето на документи и видеозаписи е тъжно. Това е конкуренция на риалитата, които вървят по всички телевизии. Трябва да оставим случая КТБ да се развива така, както се развива. Задължително е обаче, да не позволяваме този случай да се повтаря, категоричен беше Хампарцумян.

Проблемът с даването на подкупи е, че двете страни са еднакво доволни. Това е като при проституцията, никой не свидетелства срещу никой. Трябва да направим така, че да се прави бизнес, без да се дават подкупи. Сделките на Цветан Василев са изкривили пазарите. Аз също съм се срещал с Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на. Предишното правителство се опитваше да направи едни талибански промени в закона за банките. Цонев беше единственият, който разбираше вредите от тези промени. Той беше шеф на бюджетната комисия и сме се срещали по тази причина, разкри банкерът.

Не е масово да се дават преференции на клиентите. Обикновено става въпрос за големи корпоративни клиенти. Това, което е ставало в КТБ е далеч от добрата банкова практика, но по принцип не е забранено. Идеята за падането на банковата тайна е популистична. Аз съм против такива популистки закони, които се пишат на коляно. Законите трябва да се пишат преди да се случи нещо, а не след като се случи. Ако законите, които имаме, се спазват, ние ще бъдем по-уредени от Германия, категоричен беше Хампарцумян.

В България има добре управлявани банки и зле управлявани банки. Стрес тестът, който ни предлагат да направим, е с цел да се даде време на всички да влязат в час. Това ще успокои и общество, и клиенти, и бизнес, завърши той.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
4213 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2015.05.15 | 09:12

6
Това смотано леке е на щат към първия проект на Сорос в България НПО-то "Отворено общество",щом плюе значи писмото е бръкнало в задника на някого от тези иззедници,винаги пускат двама "експерти" или помияра Каролев или тая муцуна.

2015.05.15 | 09:12

5
Да си арменец и да се подлагаш на ДПС.
Човек от народа

2015.05.15 | 09:12

4
Мен лично ми интересно, защо от всички шефове на банки само тоя говори наляво и надясно за КТБ??? Почвам да се чудя дали самият той няма пръст заедно с останалата политическа сган в цялата тази помия...
Ачо

2015.05.15 | 06:46

3
И ти си същия Миндил...Хампарцумян....човешката злоба няма почивен ден.Чак пък такова разграничаване от Василев..имат стари ежби.Всички са един дол дренки,само че Василев го отнесе.

2015.05.15 | 06:45

2
У нас го има този синдром,и Халваджиян и Хампарцумиян са клекнали на турци,за пари естесвено,у нас поне има от кои да прихванат,пълно е с продажници които за жълти стотинки са готови и майка си да продадът,за страната си да не говорим.

2015.05.15 | 06:45

1
Пръцко. ...... , ти си знаеш!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини