Йордан Цонев: Да кажа на Цветан Василев, че съм абсолютно чист

  • 14 май 2015 13:34

  • 1689
  • 5
Йордан Цонев: Да кажа на Цветан Василев, че съм абсолютно чист
© Булфото

Да кажа на Цветан Василев, че съм абсолютно чист и няма да се спра в усилията си българският народ да научи, че той е човекът, който е нанесъл най-тежкия удар на финансовата ни система след `96 г., че го е направил съзнателно, умишлено, че е знаел, че ограбва българския народ. Така депутатът от ДПС Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на коментира пред журналисти в парламента изпратените днес до медиите факсимилета от пропускателните тетрадки за последните около две години в централата на КТБ, в които са записани имената на посетителите на Цветан Василев.

Целта, според Цонев, е "да бъдем пришити към нелоялни практики, инсинуативно сложени някъде там". Затова и ПГ на ДПС настоява да излезе истината за КТБ чрез падане на банковата тайна. Депутатът категорично отрече някога да е говорил с Цветан Василев или с друг банкер по теми, различни от служебните - законодателство, промени в законите за банките. Цонев декларира, че нито той, нито семейството му имат или са имали сметки, кредити или консултантски договори с КТБ, като посочи, че се познават с Василев от края на 90-те години Срещал съм се с всички банкери, с някои в моя кабинет като председател на бюджетната комисия, с някои - в техните кабинети, с други - в централната банка, продължи Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на.

Не бих казал, добави той, че често съм посещавал Василев в кабинета му, някои от банкерите предпочитат "териториално да ги посещаваш в офисите им". Политикът нямал спомен да се е засичал с Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - при Василев , но е категоричен, че от много отдавна не разговаря с бившия премиер. Разликата между мое посещение в тази банка /КТБ/ и на Костов е огромно. Първо, аз нямам сметки там, нямам кредити, както и членовете на моето семейство нямат консултантски договори. А г-н Костов има, отбеляза председателят на бюджетната комисия в 42-то НС. И заяви, че не може да бъде пришиван към хора, които, по думите му, може би имат и неслужебни отношения.

Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на не виждал проблем в разговори по служебни теми с лица, които са основни пазарни участници. Може да попитате г-н Хампарцумян, шефката на ДСК, ръководството на БНБ колко често сме се срещали, а то е много често, посъветва той. И припомни, че от лятото на 2013 г. до 11 март 2014 г. бяха обсъждани промените в банковото законодателство, свързани с таксите, банковите кредити. Именно през този период Цонев е имал десетки, стотици срещи с ръководството на Асоциацията на търговските банки, с отделни собственици и изпълнителни директори, както и с ръководството на БНБ в качеството му на председател на бюджетната комисия тогава. Тези срещи по никакъв начин няма да ме спрат в желанието ми да изпълня задълженията си като депутат истината да стигне до обществото, декларира Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1689 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Кире

2015.07.07 | 21:40

5
Почнаха с оправданията!Само виновните се оправдават!
Божилов

2015.07.07 | 21:40

4
Мустака си призна, че е давал подкупи на богато на родните политици. Неговата вина е не по-малка от тази на продажниците, които са взимали от крадените пари.
Миглена

2015.07.07 | 21:40

3
Цонев прави изказване след зказване. Не че някой му вярва, ама поне малко от малко. Всички крали от КТБ, държавата и народа рано или късно ще стигнат до съда!

2015.07.07 | 21:39

2
Тоя е в лайната на 100%
stojan chadziev

2015.05.14 | 19:16

1
Guzen negonen bjaga,ne si 4ist mrasniko.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини