Кунева иска бизнесът да участва при взимането на важни решения (обновена)

  • 30 април 2015 09:19

  • 1253
  • 4
Кунева иска бизнесът да участва при взимането на важни решения (обновена)
© Булфото (архив)

Във всеки един момент, в който трябва да се вземе важно решение, ми се иска бизнесът да участва. Това каза по време на бизнес закуска на тема „България от Шенген до Брюксел” вицепремиерът по координация на европейските политики и институционалните въпроси Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22, цитирана от „Фокус”.

„Държавата е толкова добре, колкото ние се грижим за нея“, добави тя.

Кунева изрази мнение, че между държавата и бизнеса трябва да има диалог, който да се изразява в това бизнесът да сподели какво не му достига, а държавата да представи честно в какво състояние се намира.

„Само след седмица ще получим възможност да прокараме един важен законопроект, който е свързан с борбата с корупцията, затова бих искала да чуя вашето мнение по този въпрос, тъй като този закон е свързан с бизнес средата“, сподели Кунева.

„Моят ясен сигнал към вас е, че вие можете да влияете на държавата и бих искала да видя как го правите“, коментира тя. „Както в бизнеса, така и в политиката взаимното доверие са половината от работата“, каза още вицепремиерът.

Искам да направя всичко възможно, за да бъдем успешни и да имаме уважението на оставалите страни, както в бизнеса, така и в политиката, каза още Кунева.

„Към оценката ни за присъединяването към Шенген постоянно се добавят нови критерии, които са свързани с усъвършенстване на правната ни система, борбата с корупцията и организираната престъпност, и в този смисъл приемането ни се превръща едва ли не в „движеща се мишена“. Аз не отричам необходимостта да направим всичко това. То е в наша полза, но няма досега случай в историята две страни (България и Румъния) да са чакали 10 години при положение, че искат да влязат в Шенген“, коментира вицепремиерът.

По думите й това обстоятелство вреди на имиджа на страната ни в международен аспект. „Мотивацията трябва да е отвътре, от нас самите, а не да очакваме със санкции да се извърши трансформацията. Санкциите могат да коригират едно конкретно поведение в сравнително кратък отрязък от време, а ние трябва да правим големи реформи и голяма политики и в правосъдието и във вътрешния ред", каза още Кунева.

Последвайте канала на

1253 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Реалист

2015.04.30 | 15:30

4
Кунева по-малко да иска,не е в такава кондиция! А докато ни управлява олигархомафията с техни протежета на чело на държавата ни Такава определено няма да има! То и затова сме американска колония!
koko606

2015.04.30 | 14:50

3
Не сте ли срещали думата ЛОБИЗЪМ, за която се плаща? Така бизнеса официално участва във вземането на решения, но трябва да си плати.
Толстоист

2015.04.30 | 14:50

2
Държавата да вземе да монополизира процент на участие в дадените предприятия, както е в Германия и другите "бели държави" престанете да ми ги хвалите тия частници и все да стоите зад тях докато те се подиграват с хората като им дават минимални доходи замислете се над това. Намислете как хората да вземат да работят да ги мотивирате финансово а не само да им увеличавате годините за пенсия.
НА ТЯХ ИМ ТРЯБВАТ РОБИ

2015.04.30 | 14:50

1
КОГА ЩЕ ПОВИШИТЕ ДОХОДИТЕ .ХОРА НЕ ПОДКРЕПЯЙТЕ ТАКИВА УПРАВНИЦИ-

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини