Отбелязваме Деня на Конституцията и юриста

  • 16 април 2015 09:24

  • 82787
  • 0
Отбелязваме Деня на Конституцията и юриста
©

Днес в София ще има тържествено събрание в Съюза на юристите по повод Деня на Конституцията и юриста.

Сред поканените на честването са председателят на Върховния касационен съд Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет, министърът на правосъдието Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския и председателят на Висшия адвокатски съвет Ралица Негенцова.

Денят на българската Конституция и юриста се отбелязва в цялата страна. Ден на отворени врати ще се проведе в Районния съд в Сливен днес, в Деня на българската Конституция и юриста, съобщава БНР.

В този ден сливенските граждани, ученици и представители на различни институции ще могат да научат повече за структурата на Районния съд в Сливен и за работата на съдиите и на съдебните служители. Посетителите ще бъдат запознати с възможностите за ползване на съдебно-административните услуги, както и с работата на регистратурата и деловодството. Представители на съда ще демонстрират нагледно, как става достъпът до полезна информация и как могат да се ползват електронните услуги от интернет страницата на Сливенския районен съд.

Преди обяд председателят на съда Ангел Гагашев ще приема граждани и журналисти, а следобяд ще бъде направена демонстрация на принципа на случайно разпределение на делата.

Инициативата на Районния съд в Сливен е за популяризиране на дейността на съда и повишаване правната култура на гражданите. Целта е да се постигне по-добра информираност за работата на съдебната система.

Ден на отворените врати ще има и в Съдебната палата във Велико Търново. Студенти от Юридическия факултет на Великотърновския университет ще симулират наказателно дело под ръководството на съдия и прокурор. По подобен начин ще бъде отбелязан денят и в Русе. Там административният съд организира симулативен процес, в който ще се включат студенти от специалността "Право" в Русенския университет. Новият арест в Шумен отваря врати днес. Той се намира в бивше военно поделение, обновено и преоборудвано със средства по програма на Норвежкото правителство за близо 2 милиона и 500 хиляди лева.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
82787 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини