Търсят възможности за подобряване на размера на пенсиите

  • 20 март 2015 14:14

  • 2044
  • 5
Търсят възможности за подобряване на размера на пенсиите
©

"Търсим възможности за подобряване на размера на пенсиите", заяви министърът на труда и социалната политика Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска по време на среща за обсъждане на предложенията за усъвършенстване на пенсионния модел днес с представители на пенсионерски организации, членове на Обществения съвет към НОИ.

По време на срещата, той представи накратко основни моменти от дискусионния процес, както и водещите предложения по него. „Всеки трябва да направи компромиси, когато в края на месеца внеса целия пакет по пенсионната реформа за обсъждане. Вероятно ще има всякакви коментари по него, но всички трябва да имаме предвид, че целта е да се подобри системата, така че да може да е максимално независима от бюджета и максимално предсказуема и справедлива за хората“, подчерта изрично министърът.

От пенсионерските организации благодариха за вниманието на министъра към тях и за отправената от него покана да участват в дискусията. Основната бележка на пенсионерите към водещи предложения, е свързана с това, че голямата част от тях са насочени към бъдещите пенсионери. „Търсим варианти за справедливо повишение на пенсиите на всички пенсионери – и настоящите, и бъдещите такива“, увери ги в отговор министърът.

Общественият съвет е консултативен орган на Националния осигурителен институт. Чрез членовете му се осъществява информация, диалог, партньорство и сътрудничество на НОИ с представените в него организации, а също и възможността за обществена подкрепа при приети единни становища по провеждането на усъвършенстване на общественото осигуряване и реформа в пенсионното дело в страната. По време на срещата с министър Калфин присъстваха представители на Конфедерацията за социална защита, Националната инициатива „Социална солидарност“, Българската асоциация на пенсионерите-обединени, Националния комитет на проблемите на възрастните хора и Съюза на пенсионерите 2004.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2044 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
AJ4А

2015.03.21 | 12:09

5
От къде ще дойдат бе продажници! Икономика няма-безработица колкото искаш! Всичко от което се печели е продадено на чужди фирми. Трябва тотален рестарт ама без вас! Вие трябва да сте някъде в страни и на топло!

2015.03.21 | 12:09

4
От това безпаричие и стрес размера на пенисите ни значително намаля
Shatterer

2015.03.21 | 12:09

3
Ако някой очаква от тези некадърници и техните подлоги да подобрят нещо ще се разочарова! Те работят само за собствено благоденствие !
Intel® Core™ i5-4670K

2015.03.21 | 04:18

2
Е ако не може Бойко все пак винаги има още една възможност Ахмет Доган
Intel® Core™ i5-4670K

2015.03.20 | 17:24

1
Аз вярвам че Бойко ще оправи нещата! Само малко да се стабилизираме / около 20-25 години още/ и ще се оправим.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини