Рекорд! 40 сантиметра преспи на Шипка

  • 17 октомври 2011 18:04

  • 2525
  • 2
Рекорд! 40 сантиметра преспи на Шипка
©

София. Дебелината на снежната покривка на Шипка е около 40 см. От мокрия сняг във високите части има много паднали дървета и клони, които се отстраняват от сутринта. Това съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура".

На прохода „Петрохан” е забранено движението на товарни МПС над 10 т.; временно е забранено движението на товарни МПС с ремаркета и полуремаркета. Троянски проход е затворен за МПС.

На пътищата Белово – Юндола и Батак – Доспат всички товарни МПС трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета. На проходите “Пампорово”, “Рожен” и “Превала” всички МПС трябва да се движат с вериги и всички товарни МПС - да се движат с вериги и без ремаркета и полуремаркета.

През нощта облачността над Западна България ще намалее и сутринта в много райони температурите ще са ниски - минимални между минус 3 и 2°. В София - около минус 2°. Ще се образуват слани. По-високи - до 5-6° ще са температурите в Източна България и по Черноморието, където валежите от дъжд ще продължат. В Странджа и Сакар и в Лудогорието ще вали сняг. Утре преди обяд все още ще е облачно, ветровито и с валежи ще бъде над източните райони от страната, но с тенденция валежите да отслабват, а до края на деня навсякъде да спрат и вятърът да отслабне. Над Западна и Централна България постепенно ще се установи слънчево време със слаб запад-северозападен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са предимно между 8 и 13°. В София - около 11°.

Последвайте канала на

Novini.bg
2525 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2011.10.18 | 01:01

2
ей абе има ли нормални ора на всички ви пере сачмата,направо като сте говеда,магарета или чучулиги чакам отговор ...............................продължението в следващия брой.....

2011.10.17 | 23:21

1
И какъв по-точно рекорд е това? Европейски, световен, републикански или общински? Или рекорд за годината. Ебати тъпотията. Да не настъпва ледниковия период?

Добави коментар

Водещи новини