Ученици закъсаха в автобус в планината

  • 17 октомври 2011 17:59

  • 1595
  • 0
Ученици закъсаха в автобус в планината
©

Пожарникари и спасители помогнаха на закъсал ученически автобус, изтеглиха коли и почистваха пътищата от паднали дървета в област Кърджали, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Кърджали.

23-ма служители на районните служби „Пожарна безопасност и защита на населението” се включиха днес в овладяването на аварийни ситуации, предизвикани от силния вятър и валежите в областта. Няма пострадали. Противопожарен автомобил на крумовградската служба и двама служители са оказали помощ на закъсал в заснежен участък автобус в района на село Багрилци, който е превозвал деца от училището в село Гулийка.

В автобуса е имало две деца, които са невредими. Високопроходим автомобил на общината в Крумовград е извозил децата до домовете им в село Чернооки. Екип на звеното в Момчилград е отводнил 200 кв.м котелно помещение на учебно заведение в града. Двама огнеборци и противопожарен автомобил са изтеглили катастрофирала кола между селата Зведел и Бодка.

Отстранено е и паднало на пътя дърво. Трима пожарникари от крумовградската служба са освободили платното за движение от паднали дървета по пътя между селата Странджево и Попско. Силният вятър е счупил дърво на ул. „Осми март” в областния център, което е било отстранено от двама огнеборци от кърджалийската служба. След подаден сигнал за опасно надвиснала ламарина от покрива на жилищен блок на ул. „Калоян” в Кърджали се е намесил спасителен екип от ОУ „Пожарна безопасност и защита на населението”. Закъсал лек автомобил в района на кирковското село Стрижба също е бил изтеглен на безопасно място от спасителен екип.

Последвайте канала на

Novini.bg
1595 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини