Съдийка с охрана след убийството на баща й

  • 10 март 2015 06:48

  • 1749
  • 3
Съдийка с охрана след убийството на баща й
©

Съдия Геновева Димитрова от Софийския градски съд е с персонална охрана след убийството на баща й, съобщи "Стандарт".

Припомняме, още вчера стана ясно, че съдия от СГС е поискал да бъде охраняван заради роднински отношения, но не стана ясно със сигурност кой е.

Гардовете на Димитрова са назначени от Министерство на правосъдието. Тя сама е помолила новия изпълняващ длъжността председател на съда Владимир Йорданов да й се осигури защита. Йорданов вчера отказа подробности, но съобщи, че мотивите на магистрата са по-скоро лични.

Според запознати причината е, че съдийката се е почувствала застрашена, след като бе установено, че баща й Николай Димитров е убит по особено жесток начин.

75-годишният мъж от град Завет изчезна безследно по Коледа и повече от два месеца семейството му безуспешно се опитваше да го открие. Близките му дори обявиха награда за всеки, който даде сведения за него. В крайна сметка след два месеца рибар откри трупа му. Тялото изплува от водите на язовир "Мелницата" навръх Сирни Заговезни в края на февруари.

Разследването установи, че Димитров е удушен и след това хвърлен във водите на язовира. При обиск в къщата му бяха установени следи от борба. Отмъкнати са 200 лева, но други 2000 лева останали непокътнати. След като го удушили, нападателите завързани няколко тежки камъка, откъртени от оградата в двора му, и хвърлили трупа в язовира.

Макар че от прокуратурата в Разград отхвърлят версията трагедията да има връзка с професията и служебните задължения на дъщерята на Димитров, съдийката се чувства застрашена. Дори споделила пред свои колеги, че имало заплахи и срещу нея.

От създаването си през 2003 г. досега Главна дирекция "Охрана" се е грижела персонално за сигурността само на 19 магистрати.

Последвайте канала на

1749 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
AJ4A

2015.03.10 | 23:57

3
Занапред все повече и повече магистрати ще търсят защита от държавата, защото ДЕНЯТ НА ВЪЗМЕЗДИЕТО ЗА ПРЕСТЪПНЦИТЕ, ОБЛЕЧЕНИ В МАГИСТРАТСКИ ТОГИ НАБЛИЖАВА С ВСЕКИ ИЗМИНАЛ ДЕН!!!! Никаква държавна охрана за закононарушителите в магистратски тоги, ОСТАВКА, СЪД И ЗАТВОР ЗА ТАЗИ ДОЛНА ПЛЕСЕН, УНИЩОЖИЛА ТОЛКОВА СЪДБИ!!!!

2015.03.10 | 22:53

2
а има и друго, може да има врагове заради мафиотски сделки тази съдийка, но пак ще я охраняваме...
Иво

2015.03.10 | 22:53

1
Защо от нашите данъци се плаща за охраната на тази съдия, след като няма обосновано предположение, че бащата е убит поради дейността на съдията. По тази логика всички роднини на убити, а в България има стотици хиляди, трябва да получават охрана.......но охрана е получила само тази съдия.

Добави коментар

Водещи новини