Прекратиха делото срещу Петър Драшков

  • 19 февруари 2015 08:17

  • 864
  • 0
Прекратиха делото срещу Петър Драшков
©

Софийският районен съд прекрати делото срещу Петър Драшков, брат на бившия зам.-председател на ДАНС на Иван Драшков. Така разследването срещу него от 2008 година, приключи окончателно, след като прокуратурата изпусна сроковете да внесе делото в съда.

Петър Драшков бе подсъдим за скандалната измама със софийски имоти, добила популярност като аферата "Златното пате". Подсъдими в процеса обаче остават Ивалина Трифонова, за която се твърди, че е измамила Драшков, представяйки се за служител на общината и Даниела Малинова, пише в. "Преса".

На вчерашното заседание наблюдаващият прокурор Иван Петров обясни, че папките с материалите по делото не били при него, а били забавени от деловодителите. Въпреки това съдът прекрати процеса срещу Драшков и го направи свидетел по казуса.

Адвокатите на другите две подсъдими настояваха процесът да бъде върнат отново на прокуратурата заради процесуални нарушения, но съдът отхвърли искането и даде ход на делото. Драшков бе първият свидетел, който трябваше да даде показания по случая, но той отказа да отговаря на каквито и да е въпроси.

Разплитането на този случай започна през 2002 г., когато тогавашният кмет на София Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г разгласи, че общински имот от 14 дка в кв. "Стрелбище" е бил продаден с измама, като са му фалшифицирали подписа. В хода на процеса стана известно, че Петър Драшков е купил терен за 973 хил. лв. чрез фирмата си.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
864 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини