Тайланд забрани секса на Свети Валентин

  • 13 февруари 2015 12:06

  • 1300
  • 0
Тайланд забрани секса на Свети Валентин
©
Властите в Банкок, една от световните столици на секстуризма, призоваха младежите да се откажат от любовните ласки в Деня на Св. Валентин - 14 февруари, а вместо това да прекарат времето си в будистките храмове, предаде Ройтерс.

„По-добре се разсейте някак и не се занимавайте с това, което не подхожда на вашата възраст“, обявиха от кметството в Банкок, пише в. "Преса".

Призивът отразява притеснението на властите, че за тайландските тийнейджъри се е превърнало в традиция да се разделят с девствеността си именно на празника на влюбените. Управляващите са обезпокоени от рекордното ниво на бременни подрастващи - 54 от 1000 новородени бебета са на майки между 15 и 19 години. Сериозна опасност остава разпространението на ХИВ, което е съпоставимо с това в Африка - най-тежко засегнатия от чумата на XX век регион.

Сред основните инициативи на местните власти за борба с тези проблеми е раздаването на безплатни презервативи. Правителството планира да монтира и автомати с презервативи в училищата, въпреки че 90% от родителите са категорично против това.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1300 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини