Костов: С малцинствата се работи чрез налагане на атеизъм и корупция

  • 29 януари 2015 17:28

  • 4389
  • 17
Костов: С малцинствата се работи чрез налагане на атеизъм и корупция
©

След събитията във Франция се наложи да направим извънреден анализ на риска, на който е подложена страната ни. Най-важното в анализа е сравнението между събитията във Франция и България. Рискът от тероризъм у нас е реален. Това каза бившият премиер Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - в предаването "Лице в лице" по БТВ. Той коментира последният анализ на "Лаборатория за управление на рискове" към Нов български университет.

Етническият модел в България пречи на малцинствата, защото ги капсулира, а не ги интегрира, посочи Костов. "Той е постсъветски и не работи, където с малцинствата се работи с налагане на атеизъм, корупция и създаване на възможност за кариерно развитие – подкупване на елита”, смята Костов.

Костов посочи, че начините за поддържане на етническия мир са интеграцията и това е ясно. Проблемът е, че нашия модел не дава интеграция, а капсулира. Вижда се, че не работи и европейският модел на мултикултурност. Именно този факт ни накара да изготвим доклада.

Радикалните мюсюлмани привличат последователи на "Ислямска държава" именно то тези групи. Костов предвиди, че предстоят много тежки дебати по тези теми.

У нас тези групи се държат в зависимости, посочи бившият премиер. Той даде пример: Ако не внасяш вноски за пенсии, а получаваш пенсии или внасяш малко, а получаваш повече. ДПС си е извоювала статут на неприкосновеност, отбеляза Костов. Всяко решение, което не е изгодно на партията се обявява като заплаха за етническия мир в страната.

Той посочи, че два сектори са в критична ситуация - социалната политика и политическата система.

Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - отговори на обвинението на Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на, който заяви, че Лабораторията за изследване на риска не предвидила фалита на КТБ, следователно прогнозите й не са много надеждни. „Ние не се занимаваме с банкови и фирмени рискове”, каза той. „Не искам да влизам в спор с политик, защото ще трябва да попитам – тия, които знаеха предварително и изтеглиха парите си, от кого бяха предупредени”, посочи Костов.

Той анализира и настоящата вътрешнополитическа ситуация: „Правителството е по-стабилно, отколкото парламентарното мнозинство. Това, което придава устойчивост на тази нестабилна политическа среда, е обстоятелството, че няма опозиция, няма патос и вдъхновение за промяна на това, което е станало”.

Костов смята, че правителството да се възползва от общата слабост, за да направи реформите. „Сложно е, но е възможно да се постигне”, посочи той и добави, че повечето големи промени са правени в момент на тотална слабост на политическите сили.

„Това е надеждата. Ако не стане, знаете ли какво ще се случи? В българския парламент на следващите избори може да се окаже много мощна националистическа организация, както вече доминира в Англия, Франция, както спечели изборите в Гърция”, смята бившият премиер.

Според него, двата сектора, в които има тежка криза, са енергетиката и бюджетът. „Нашата прогноза е, че ще се изисква наистина героизъм тази година страната да не приключи отново с прекомерен дефицит, както ще приключи 2014”, заяви Костов и припомни, че в този случай ще има две години подред санкции от ЕС. Затова политиците трябва да осъзнаят, че не бива повече чрез енергетиката и бюджета да се опитват да облекчават проблемите на хората и да подпомагат социално слабите.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
4389 17

Свързани новини

Коментари 17

Добави коментар

2015.03.15 | 18:05

17
костов кажи защо ПРОДАДЕ ЗА 20 СТОТИНКИ и подписа договорите с ТЕЦ Марица Изток 1 и 3 да им купуваме тока на тройна цена -Задължително 30 години? ти точно ТИ подписа 3 дена преди НДСВ да дойдат на Власт 2001 мама ти циганска ше еб* боклук не лъжи ей ти подписа

2015.01.30 | 13:26

4
мноу си прос.

2015.03.15 | 18:05

16
Разбрахте ли сега конския доктор кой му казва какво да прави? разбрахте ли бе хора или още се чудите? КГБ инструктура от Кременчуг Циганин Българоубиец

2015.03.15 | 18:04

15
Всяко решение, което не е изгодно на партията(ДПС) се обявява като заплаха за етническия мир в страната. Е, какво по точно изказване? некой си там, № 3 мишок във форума, пак почва с глупостите.
национал социалист

2015.01.29 | 20:53

1
„Това е надеждата. Ако не стане, знаете ли какво ще се случи? В българския парламент на следващите избори може да се окаже много мощна националистическа организация, както вече доминира в Англия, Франция, както спечели изборите в Гърция”, смята бившият премиер.---------ЕМИ НАЛИ ТОВА Е ЦЕЛТА БЕ КОПЕЛЕ МРЪСНО

2015.03.15 | 18:04

14
Първо трябва да се изритат лъже патриотите. Денем пред камерите викат : Да живее България ! А нощем се завиват под юргана с местан, дуган и бат сали.
национал социалист

2015.03.15 | 18:03

13
КОСТОВ Е МРЪСНА ЦИГАНСКА ГАД КОЙТО СЪСИПА БЪЛГАРИЯ И Е ПРОДАДЕ НА БЕЗЦЕНИЦА.КОСТОВ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОСЪДЕН НА СМЪРТ
Проверено!!!!!!!!

2015.03.15 | 18:03

12
Хасан Омеров или така наречения Алексей Петров е назначен в ДАНС по предложение на Иван Костов а не както той твърди Прокурор Филчев Костов пак лъже
iliq

2015.03.15 | 18:02

11
mangal mrusen prodajno cigan4e

2015.03.15 | 18:02

10
всички плащате тройно по скъп ток заради този боклук от снимката той ви го нартесе и децата ви ще плащат още 20 години - няма мърдане договорите са железни ако го питате ще каже че не е вярно и НДСВ са го подписали лъже боклука без да му мигне окото Костов го подписа
Бръмбъргейт

2015.03.14 | 18:27

9
Костов през 1997 като беше премиер,защо сложи микрофони да подслушваш Главния Прокурор Филчев? все едно сега Бойко да сложи микрофони на Цацаров какво те притесняваше?какъв Демократ си бе Ушев? Ченге мръсно на това ли те учиха в Школата в Украйна?

2015.03.14 | 18:27

8
Тоя като управник беше краен диктатор и мачкащ всяка дори и крехка опозиция в партията си.. сега филантроп, либерал..???Нито в Англия , нито във Франция управляват националистически формации, а в Гърция ще управлява крайнолява в съюз с неофашисти! Тегли го към диктатура, ама вече е минало!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини