Повече пари за производителите на плодове и зеленчуци обеща земеделският министър

  • 24 януари 2015 09:15

  • 2014
  • 1
Повече пари за производителите на плодове и зеленчуци обеща земеделският министър
©

Вносът на плодове и зеленчуци дойде с ликвидацията на българското земеделие. Това каза в предаването "Събуди се" по Нова телевизия министърът на земеделието и храните Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри.

С влизането ни в ЕС се възстанови това земеделие, за което разходите са най-ниски, за сметка на дългогодишните култури, добави тя.

Трябва да намерим обратния път. Правим всички възможно с новия програмен период държавата да намери рационални решения, които да покрият най-належащите нужди, посочи земеделският министър.

Чрез обвързаната подкрепа 13% от 1,4 млрд. лв. могат да отидат за производството на плодове и зеленчуци. Държавата трябва да подкрепи този вид производства така, че да са конкурентни на производителите от Европейския съюз, каза още Десислава ТаневаДесислава ТаневаДесислава Танева е родена на 9 юни 1972 г. в град Сливен. През 1990 г. завършва ПМГ "Добри.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2014 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.01.28 | 17:16

1
Знае се къде отиват тези пари до приближени на властта реалният производител получава стотинки и куп бумащина да попълва!

Добави коментар

Водещи новини