Осъдиха трима младежи за кражба на мотори от рокерски клуб

  • 20 януари 2015 21:46

  • 1812
  • 0
Осъдиха трима младежи за кражба на мотори от рокерски клуб
©

Трима младежи бяха осъдени от Районен съд – Варна за кражба в съучастие на мотори от склад на рокерски клуб, съобщиха от пресслужбата на съда.

За конкретното деяние съдът наложи на двама от подсъдимите - 24-год. Г. Георгиев и 18-год. Д. Киров, наказания „пробация“ за срок от 7 месеца, при периодичност два пъти седмично на задължителната регистрация по настоящ адрес и срещите с пробационен служител.

20-годишният Г. Станчев бе осъден условно на 3 месеца лишаване от свобода, отложено с 3 години изпитателен срок. Наказанията бяха наложени по силата на постигнато в съдебна зала споразумение.

На неустановена дата в периода 19 – 21 април миналата година, тримата решили да отидат до работилница и склад, в който знаели че се съхраняват мотоциклети на членове на един от варненските рокерски клубове. Двама от младежите успели да влязат в склада през незаключена врата, а третият останал отвън да пази.

Като влезли в помещението двамата подсъдими сложили в носената от тях раница 5 туби моторно масло от по 1 литър и оставили настрана раницата. После всеки от тях взел по един мотор и заедно с третия подсъдим ги занесли в квартала си. Впоследствие се сетили за забравената раница с моторното масло и отново се върнали в склада, откъдето освен раницата, взели и още един мотор – клас „Скутер“, без регистрационен номер, пише Фокус.

Кражбата е извършена от тримата при продължавано престъпление. Инкриминираните вещи са оценени на общата стойност близо 3000 лева. Към момента причинените имуществени вреди са възстановени. Тримата младежи са с чисто съдебно минало. Съдебният акт е окончателен.

Последвайте канала на

1812 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини