Искам общ план на Европа за интеграция на хората, заяви Кунева

  • 13 януари 2015 13:16

  • 1199
  • 1
Искам общ план на Европа за интеграция на хората, заяви Кунева
©

Бих искала да видя общ план на Европа за интеграция на хората, търсещи убежище, коментира пред журналисти вицепремиерът Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22, след като участва в кръглата маса "Настигат ли страните от Централна и Източна Европа останалите държави от ЕС? Мястото на България".

Въпросът с интеграцията на бежанците у нас, а и в Европа, няма кой друг да го реши, освен самите ние, посочи тя. След като имаме общ план за младежката безработица, не смятам, че нещо може да ни попречи да направим обща политика за интеграция на бежанците в Европа, отбеляза вицепремиерът, като подчерта, че се изисква много работа и че влизането на този въпрос като приоритет също изисква консолидиране на доста усилия.

Кунева информира, че в края на месеца в Рига ще има неформална среща на министрите на вътрешните работи. Това ще бъде за мен и за министър Вучков първата реална серия от разговори в тази посока, отбеляза тя.

Вицепремиерът коментира и темата "Шенген", като отбеляза, че най-напред трябва да докажем необходимостта от разделяне на механизма за правосъдие и вътрешен ред и влизането ни в Шенген.

Трябва да употребим всички усилия, за да може всяка една тема да върви по свой собствен път, отбеляза вицепремиерът. Без да отслабваме силния натиск и политическата воля за промени в съдебната система и системата за сигурност, Шенген е отделна тема. Това личи и от договора за присъединяване, и от европейските политики в тази област, обясни тя.

Кунева уточни, че няма данни от другите страни след влизането им Шенгенското пространство миграционният натиск да се е увеличил заради това.

Последвайте канала на

1199 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.01.16 | 22:25

1
Dolna komunisticheska svinia !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини