Пускат електронен болничен към НОИ

  • 05 януари 2015 16:42

  • 2051
  • 0
Пускат електронен болничен към НОИ
©

От началото на годината личните лекари подават болничните листове в Националния осигурителен институт по електронен път. Онлайн регистърът на болничните листове вече заработи, но до шест месеца като преходен период за тестване на системата лекарите ще могат да издават болничен и на хартиен носител, пише news7.bg.

Така пациентите няма да губят един ден за преглед и поне още един ден, за да предадат болничния на работодателя. Изчакването до 10-то число на всеки следващ месец, за да събере работодателят всички болнични и да ги предостави в НОИ, също забавяше обезщетението.

Личните лекари обаче не са единодушни относно резултатите от въвеждането на системата за подаване на електронен болничен. По думите им не е изключено и интернет връзката да им изиграе лоша шега.

Ако лично искате да проследите вашия болничен, трябва да отидете в НОИ и да си вземете личен идентификационен номер. С него по интернет ще може да следите движението на вашия болничен лист, да видите дали е одобрен и изплатен. Така ще сте сигурни, че обезщетението ви е гарантирано, съветват от НОИ.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
2051 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини