Около 150 човека на ден щурмуват границата ни

  • 05 януари 2015 14:08

  • 2104
  • 2
Около 150 човека на ден щурмуват границата ни
©

Миграционният натиск по българо-турската граница е около 150 човека на ден. Това каза пред журналисти след награждаването си Славчо Янев, зам.-директор на Регионална дирекция "Гранична полиция" - Елхово.

Янев изрази надежда да се реализира комплексът от мерки, който вътрешният министър предлага, като изграждането на инженерно съоръжение на границата, назначаване на нови служители. „Очакваме да помогнат и от армията, както логистично, така и с човешки ресурс”, обясни Янев.

Според него миграционният натиск няма да спре, а ще продължи с години и даде пример с войната в Ирак. След това около 10 години иракчаните са били на първо място по миграционен натиск на българо-турската граница. В момента сирийците са ги изместили, следвани от афганистанците и иракчаните, коментира Янев.

"Този приз, с който бяхме отличени е една оценка, както за състава на нашата дирекция, така и за командированите служители, които вече втора година работят при нас от националната полиция. В началото мотивацията на служителите беше изключително висока, но командированите си имат и други ангажименти. В определени ситуации това ги натоварва. Ние от 2012 г. работим при условия, в които миграционният натиск се повишава с всеки изминал месец и тенденциите са точно такива. Съставът вече е много добре обучен. Реагираме абсолютно професионално", отбеляза Янев.

Той припомни, че в момента българо-турската сухопътна граница е една от най-горещите точки на Европейския съюз.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2104 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.01.07 | 16:18

2
Приемайте ги всички ! Кристалина ще ги прави български зетове !

2015.01.07 | 16:18

1
Връщайте всички обратно. Нито един м а н г а л не трябва да преминава на българска територия. Да бягат в Китай или Русия, там свободни територии бол.

Добави коментар

Водещи новини