109 пияни и 6 дрогирани шофьори спипаха при акция на TISPOL

  • 05 януари 2015 11:53

  • 1606
  • 0
109 пияни и 6 дрогирани шофьори спипаха при акция на TISPOL
©

Общо 10 457 шофьори на моторни превозни средства са проверени по време на проведена по линия на TISPOL операция.

Установени са 115 нарушители - 109 от тях са шофирали след употреба на алкохол, а 6 - след употреба на наркотични или упойващи вещества, по данни на ГД „Охранителна полиция".

Полицейската операция е реализирана на територията на страната от 8 до 14 декември във връзка с членството ни в европейската мрежа на службите на „Пътна полиция" и поетите ангажименти за участие в организираните от TISPOL инициативи. Акцентът е бил поставен върху установяването на нарушения, свързани с шофиране след употреба на алкохол, наркотични и упойващи вещества, съобщават от МВР.

Извършен е и контрол за наличието на задължителна застраховка „Гражданска отговорност" на автомобилистите, съставени са общо 124 акта по Кодекса на застраховането.

По време на акцията са установени и редица криминални престъпления: 3 - за притежание на наркотици; двама нелегални имигранти; трима обявени за издирване; 8 - други криминални прояви.

Според статистиката общо проверените моторни средства са 12 279, а констатираните процентно нарушения, свързани с шофиране след употреба на алкохол, са значително по-малко. Най-много са засечените нарушения в Перник, следвани от Добрич и Шумен, а най-нисък процент има на територията на Видин, Ловеч, Монтана, Разград, Силистра и Смолян. Униформените констатират, че положителна тенденция се очертава и при проверката за сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност" на автомобилистите.

Резултатите от последната операция доказват още веднъж, че провежданите масови кампании по пътна безопасност и засилен контрол едновременно във всички европейски страни има изключителен превантивен ефект и оказва положително въздействие върху поведението на водачите, коментират органите на реда.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1606 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини