Погват шофьорите за управление на МПС след употреба на алкохол

  • 08 декември 2014 15:23

  • 1458
  • 3
Погват шофьорите за управление на МПС след употреба на алкохол
©

Контролна акция за управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол и упойващи вещества ще се проведе на територията на всички страни членки на TISPOL. Организираната от Европейската мрежа на службите на „Пътна полиция" в ЕС полицейска операция започва от днес и у нас. Тя ще приключи на 14 декември, съобщават от пресцентъра на МВР.

По време на проверките освен за употреба на алкохол, наркотични или упойващи вещества от шофьорите, ще се извършва и контрол за валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност" на автомобилистите.

От полицията припомнят, че една от трите основни причини за възникване на тежки инциденти по пътищата на Европа с голям брой жертви са пияни или дрогирани шофьори. Всички държави членки на организацията изразяват безпокойство от нарастващия брой водачи, управляващи МПС след употреба на алкохол или под въздействието на упойващи вещества.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1458 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Fuck the police

2014.12.09 | 05:56

3
Това новина ли е бе лакей.

2014.12.09 | 05:56

2
Когато се измисли апарат за нивото на култура и възпитание и се отнема правоспособност за липса на такова, чак тогава има шанс войната на пътя да престане, но има шанс и 90% от водачите да отстанат без книжки!

2014.12.09 | 05:55

1
пак ли ГРИЖИ за Нас , уморихте Ни , и каква връзка има ;гражданската отговорност ; с измислените проверки ? а , подсещате Ни за Годишния рекет

Добави коментар

Водещи новини