Миков към Шулц: Не е честно да хвалите кабинет, отнел социални права

  • 05 декември 2014 16:04

  • 3625
  • 20
Миков към Шулц: Не е честно да хвалите кабинет, отнел социални права
© Булфото

Не е честно Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден да хвали правителство, отнело социални права. Това написа Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно във фейсбук. Лидерът на БСП разпространи специална позиция по адрес на председателя на Европейския парламент, който бе и кандидат на ПЕС за шеф на Европейската комисия.

"Учудващо за мен е твърдението на г-н Шулц, че подкрепя българското правителство и се надява то да остане стабилно. За мен това е странно най-малкото, защото сегашното правителство на България под ръководството на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г е подчертано дясно и неолиберално, неговата политика е антисоциална и несъвместима с ценностите, които би трябвало да споделя г-н Шулц като социалист", пише Миков, цитиран от 24 часа.

"Стабилността на управлението е важна, но още по-важно е съдържанието на управлението. Сама по себе си стабилността не прави живота на хората по-добър и това вече го установихме емпирично в периода на предишни десни управления. Затова в деня, в който същото правителство, което хвали Шулц, в лицето на приятеля на г-н Шулц, а сега социален министър – Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска от АБВ, отмени необлагаемостта на минималната работна заплата и така отне възможността на най-ниско доходните групи да получават облекчения в данъчното облагане, това твърдение на Шулц изглежда не само неправилно, то представлява и лоша шега със социалдемократическата идея въобще. Защото засегнати от антисоциалната мярка са стотици хиляди български граждани и всички сезонни работници с ниски доходи, а това не заслужава похвала", продължала лидерът на БСП.

"Отново според председателя на ЕП отпускането на социални добавки за пенсионерите за идната зима не било политически акт, а добра социална политика. Тук е мястото да отбележа, че отпускането на добавки за Коледа е акт, който беше позабравен до преди година и половина. Но не това е важно. Важно е да си признаем, че тези жестове към родителите ни по Коледа, дай Боже и по Великден, имат изцяло инцидентен характер. Добавките в никакъв случай не могат да компенсират липсата на социална политика за пенсионери и социално слаби. Определянето им като осмислена политика представлява пълно незачитане на интересите на тези хора. Защото самите те нямат интерес от еднократни актове на подаяние, които зависят от волята на финансовия министър, а имат интерес от устойчиви решения, имат нужда да знаят какво ще ги очаква утре, следващата седмица, следващата година", продължава Миков.

"Не е честно спрямо най-онеправданата част от прехода в деня, в който й се отнемат социални права, да се хвали правителството, което го е сторило. Не е честно в деня, в който се отменят трайни политики в интерес на социално слабите, да се хвалят еднократни актове, които уж ги заменят", смята той.

Лидерът на БСП напомня, че Мартин ШулцМартин Шулц Мартин Шулц – германски политик, председател на Европейския парламент Мартин Шулц е роден припознава Калфин от АБВ като член на политическото семейство на ПЕС. Това го учудвало, защото "както политическата биография на г-н Калфин, така и апологетите на неговата настояща партия, се основават на разбирането, че в политиката „няма ляво, няма дясно”. Следователно те отричат политически ценности и идеология, а всичко се свежда до желанието за власт, допълва Миков и казва, че за "подобни политици никога не може да се определи със сигурност в кое политическо семейство попадат в конкретния момент".

"Управляващата четворна коалиция, в която участват ксенофобски и неолиберални формации, не дава европейска перспектива пред България. И това би трябвало да е известно на всеки европейски политик. Затова ме учудва и двойният аршин, с който мери Европа подкрепата си за едно или друго правителство. В крайна сметка с еднаква жар следва да се подкрепя всяко легитимно избрано правителство на една държава-членка, а не само услужливите и послушни правителства", продължава Миков. Той е категоричен, бе БСП няма да се откаже от лявата политика и желанието за равенство и справедливост.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
3625 20

Свързани новини

Коментари 20

Добави коментар
Умерения

2015.04.21 | 12:53

20
Че той Шулц се е объркал... За него Бойчо си е комунист! Отде да знае, че сега е десен?

2015.04.21 | 12:51

19
Миков,червен помяр ,вие заедно с Болен курвата и Доган циганина отнехте БЪДЕЩЕТО НА 2 поколения ! Мършииии

2015.04.21 | 12:51

18
Миков,червен помяр ,вие заедно с Болен курвата и Доган циганина отнехте БЪДЕЩЕТО НА 2 поколения ! Мършииии

2015.04.21 | 12:51

17
БОЙКО, ЧЕРВЕН ПОМИЯР ПАК ТЕ КЛЕЦАТ СОЦИАЛИСТИТЕ.
волнодумец

2015.04.21 | 12:51

16
Миков не се опитва да прави хората на идиоти нарочно, то си му идва от самата му структура на такъв. Първо въвеждат плосък данък, после се "борят против него, за провеждат "социална политика". Ако перифразираме Георги Димитров, срещу председателя Миков защитната му реч би звучала така: "Българският народ не е див и идиотски. В България идиоти са само т. н. "социалисти". Но аз Ви питам, г-н председателю, кога те не са били такива?"
Vox Poluli

2015.04.21 | 12:51

14
БРАВО ! Много точно !
Vox Poluli

2015.04.21 | 12:51

15
Ето как говори и се държи един истински предател на родината!
ТИМ

2015.04.21 | 12:51

13
За американската родина ли говориш?

2015.04.21 | 12:48

12
МИКОВ СПОКОЙНО. ИБИ ГИ ТЪПИТЕ МУТРИ НА БОКО.

2015.04.21 | 12:48

11
Коя е най-високата планина в България? - Тиквата! - Коя е най-дългата река в България? - Тиквата! - Кой е най-големия идиот в България? - Ми пак Тиквата!

2015.04.21 | 12:48

10
Lubo hodi zabarshi toaletnata v djamiqta che odjata pak se e izpusnal na plochkite i posle se varni da si dotrolish !
В.С.

2015.04.21 | 12:47

9
Миков,искам на Варадеро,искам пури от 300 лв.,искам пръстчето пак да ми стане златно,искам много рубли,искам в сараите на Доган...искам,искам,искам!

2014.12.06 | 06:45

8
ШУЛЦ ГО ХВАЛИ ЗА ДА УРЕДИ КОАЛИЦИЯТА С БСП, СПОКО.

2014.12.06 | 06:45

7
Долен, по-долен, най-долен и накрая комунист. Мики Маус не гледа че хвалят Родината ни че най-после се докопа до някаква мижава стабилност след червено-турските безчинства ами се сърди на явно честния социалист г-н Шулц. Мики срамота!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини