Спешно търсят кръв за 32-годишната майка от катастрофата до Крушари

  • 06 ноември 2014 13:49

  • 10578
  • 0
Спешно търсят кръв за 32-годишната майка от катастрофата до Крушари
©

Тежка катастрофа отне живота на 54-годишна жена от Добрич в неделя на пътя между селата Коритен и Александрия, община Крушари. Загиналата е майка на 32-годишна жена, която също е била в колата с 3-годишното си момиченце, което остана невредимо, съобщиха от добричката болница.

Младата жена е в кома и за нея спешно се търси кръв, съобщават приятели на съпруга й. Таткото в момента се грижи за детето и търси спешно кръв за жена си.

Призивът на семейството и приятелите е дарителите да посочват изрично имената на жената в бележката, която се получава от Кръвния център, тъй като тя е настанена в Добричката болница - Борислава Колева Георгиева.

Даряването на кръв може да стане във всеки Кръвен център в цялата страна. Пострадалата е с кръвна група А (-), но могат да помагат дарители и от други кръвни групи, уточняват специалистите от Центъра по трансфузионна хематология във Варна.

Пътният инцидент стана на 2 ноември. Жената е управлявала автомобил „Сеат” с добричка регистрация и поради движение с несъобразена скорост с пътните условия, губи контрол над колата, напуска пътното платно в дясно по посока на движението си и се удря в крайпътно дърво. Возещата се на предната дясна седалка 54-годишна жена е приета с тежка черепно мозъчна травма в „Спешно отделение”, където по-късно умира. Шофьорката е настанена в реанимация с опасност за живота. Возещото се три годишно момиче в детско столче на задна седалка е невредимо.
 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
10578 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини