Масови оставки заради смяната на директора на болницата в Перник

  • 03 юли 2024 14:33

  • 336
  • 0
Масови оставки заради смяната на директора на болницата в Перник
© Pixabay

Подготвяна смяна на директора на Многопрфилната болница за активно лечение в Перник "Рахила Ангелова" д-р Анатоли Митов предизвика масови оставки в здравното заведение. Четирима началници на отделения вече са подали оставки, в подкрепа на д-р Митов е започнала и подписка, съобщиха от болницата.

Оставки към момента са подали шефовете на Акушеро-гинекологично отделение д-р Ивайло Лазов, на неврологичното отделение д-р Даниела Стойчева и на Детското отделение д-р Адриан Симеонов. Депозирана е оставка и от хирурга д-р Евгени Михайлов.

Целият Медицински съвет писмено е декларирал, че ако смяната бъде осъществена, ще подаде колективна оставка. В подписката се се включили и медицински сестри. Оставките и декларацията са изпратени в Министерството на здравеопазването, на областния управител, кмета на Перник и кметовете на останалите общини в региона. 

Случаят Даная: Лекари в "Пирогов" заплашиха с масови напускания, искат оставката на здравния министър

До напрежението се е стигнало след получено писмо от Министерството на здравеопазването до Съвета на директорите за насрочване на общо събрание с една единствена точка: смяна на директора д-р Анатоли Митов, разказа пред БТА д-р Митов. Известно е и името на бъдещия директор - управителят на Специализираната болница за продължително лечение и рехабилитация в Перник Емил Ненков, казаха от здравното заведение.

Д-р Митов съобщи, че общото събрание е насрочено за 2 август. "Аз нямам проблем и да остана на поста, и да бъда сменен", каза Митов. Той е на поста директор на болницата в Перник от шест години. Здравното заведение е с 80 процента държавно участие, а останалите дялове са разпределени между общините в областта.

Последвайте канала на

Цветелина Кирилова
336 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини