Шефът на Пожарната влезе с "пустинна котка" във взривилия се завод (обновена)

  • 02 октомври 2014 10:33

  • 14405
  • 5
Шефът на Пожарната влезе с "пустинна котка" във взривилия се завод (обновена)
©

Екип от четирима специалисти е влязъл преди половин час със специализирана техника във взривилия се вчера завод за производство на боеприпаси в с. Горни Лом. Това съобщи министърът на труда и социалната политика Йордан ХристосковЙордан Христосков Проф. д-р Йордан Атанасов Христосков е роден на 20 октомври 1951 година. Завършва ВИИ "Карл.

Сред специалистите е директорът на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" главен комисар Николай Николов, предаде БТА. Решението да се влезе преди 24-часовия законов срок е взето, след като се разгледани направените тази сутрин снимки от безпилотен самолет в района на взрива.

Екипът е навлязъл в отцепения район с бронирана машина тип "пустинна котка".

Близо 90 минути продължи огледът и разузнаването на терена в района на инцидента. Специализираният екип, в който участваше и директорът на ГДПБЗН инж. Николай Николов, направи снимки и събра допълнителна информация за обстановката. Предстои данните да бъдат докладвани в оперативния щаб, където ще бъдат обсъдени възможните действия към момента. Допълнително са извършени контролни замервания на въздуха и водата, според които всички показатели са в норма и няма риск за хората от близките населени места, съобщиха от пресцентъра на МВР.

По повод на взрива в завода за боеприпаси "Миджур" в село Горни Лом на 1 октомври 2014 г., е образувано досъдебно производство, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата. По разпореждане на главния прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в на място е изпратен втори екип от следователи от Националната следствена служба (НСлС). Главният прокурор поема лично координацията по действията по разследването. Процесуално-следствените действия продължават и към момента и се ръководят на място от окръжния прокурор на Видин. Предстои изземване на документация в Административната сграда на завода в Горни Лом, която е запечатана и поставена под охрана.

Претърсен е офисът на фирмата – собственик на завода за боеприпаси в гр. София и предстои изземване на цялата документация. Разпитват се множество свидетели. След като инженерните специалисти потвърдят, че условията за безопасност са налице, ще започне оглед на местопроизшествието. В момента сапьорни части обследват мястото на взрива.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
14405 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Какво е СИДЕРАСТ

2014.10.03 | 23:06

1
СИДЕРАСТ е pуcка подлога - пeдepacт
analen grob

2014.10.03 | 23:06

5
kakvo e gerb?-analno i oralno naiban ot riazanite turci

2014.10.03 | 23:06

4
Този екип от специалисти и те са хрантутници като заптиетата.

2014.10.03 | 23:06

2
На тези "пустинни котки" ще счупите двигателите от толкова обикаляне. На парад - запречили улицата с тях, в Лясковец - пак запречили улицата. Вместо да се хвалите с тези парадни консерви просто изпратете едно мтлб и свършете работата. Не е нужно да се хвалим всеки път че имаме хиляда лева за две пустинни котки и при всяка трагедия да ги показваме.
Той

2014.10.03 | 23:06

3
Е не може МТБ-то е българско производство. Нали трябва да фалираме (унищожим) завода. Иначе как ще купуваме боклуци отвън за да се взема процентчето.

Добави коментар

Водещи новини