Захарта - по-опасна за кръвното от солта

  • 15 септември 2014 16:25

  • 3245
  • 3
Захарта - по-опасна за кръвното от солта
©

Захарта може да се окаже по-опасна за кръвното ни налягане и за риска от инфаркт, отколкото солта, установи американско проучване, цитирано от БТА.

От години лекарите предупреждаваха, че прекомерната употреба на натриев хлорид увеличава риска от сърдечен удар с една четвърт и е причина за 3 милиона смъртни случая по света. Но последно американско изследване установи, че не е толкова виновна за високото кръвно. Захарта е тази, която увеличава пулса и кара кръвното налягане да се покачва, като засяга специфична област от мозъка.

Изследователски екипи от Ню Йорк и Канзас направили анализи, от които станало видно, че захарта е главният причинител на инфаркти. Учените съветват да намалим захарта, ако искаме да имаме здраво сърце. Те съветват в никакъв случай да не приемаме повече от 5 до 7 чаени лъжички захар на ден.

Високата консумация на захар активира хипоталамуса на човешкия мозък, при което се увеличава сърдечният ритъм и съответно кръвното налягане. Организмът произвежда повече инсулин, хормон, който също увеличава пулса, отбелязва Нова телевизия.

Последвайте канала на

3245 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2014.09.16 | 20:58

3
ни захар -нито сол.................е какви животни сме тогава.....................Аз ви казвам....*ЯЖ -ПИЙ И СИ НОСИ -ВСЕ ПО НОВИТЕ ДРЕХИ*.....че то живот не остана-няма работа -няма пари......а тези ми говморят за захар и сол............и кой да каже живота че е сладък.............но и кой да каже че е горчив...........ТО-ЖИВОТА СИ Е ВИНАГИ ХУБАВ..............живейтеи си пазете здравето и не си слагайте такива доказателства по главите

2014.09.16 | 17:46

2
Захарта и солта са бялата смърт.
специалистът

2014.09.16 | 17:46

1
който яде хле.бец да му мисли ...

Добави коментар

Водещи новини