Ремонтират алейната мрежа в парк "Витоша"

  • 15 август 2014 11:11

  • 1374
  • 0
Ремонтират алейната мрежа в парк "Витоша"
© Булфото

Ремонтират алейната мрежа в парк "Витоша". Шест са пътеките, който подлежат на спешен ремонти, те са с обща дължина 20 км. и са финансирани по Оперативна програма "Околна среда 2007–2013 г.”, съобщи inews.bg.

Една от най-любимите дестинации на жителите на София - "Златните мостове" с дължина 3,2 км, която минава през местността Офелите, ще бъде една от ремонтираните. Другата пътека тръгва от х. "Кумата" - тя също е кръгова и минава през местността Конярника, х. "Звездица", х. "Еделвайс" и пак се връща на "Кумата" с дължина 4,10 км.

Третата алея е от х. "Малинка" до х. "Еделвайс" и е сравнително по-къса - 1,8 км.

Четвъртата алея е от Дендрариума до "Златни мостове" на която се разхождат хиляди софиянци през почивните дни и се морят над 2,2 км.

Следващата алея е от х. "Планинарска песен" до х. "Бор" и е с дължина 2,15 км и шестата алея е от местността Яворова поляна до с. Кладница" – 7,2 км.

Предвидените средства за строително-монтажни работи са на обща стойност 917 163 лв. Ще бъдат възстановени настилките, бордюрите, канавките, бетонните и дървените водостоци, дървените мостове и скари. Ще се изградят и подпорни стени по протежението на тези алеи.

Предвижда се монтирането на дванадесет обяснителни информационни табла, които ще насочват и информират посетителите на парка. Алеите ще бъдат ремонтирани до края на лятото. От парка обещават, че до края на октомври ще приключи цялостния ремонт.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1374 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини