Нов сайт поема сигналите за нередности в София

  • 17 юни 2014 07:36

  • 1083
  • 2
Нов сайт поема сигналите за нередности в София
© Булфото

Столичани вече могат да качват снимки на дупки и наводнения на сайта sonet04.sofia.bg. „Идеята е отрядът за бързо реагиране да отиде веднага на място и да вземе мерки, така че да бъдат предотвратени нещастни случаи и инциденти”, обясни шефът на дирекцията по сигурността в столицата Красимир Димитров.

„Освен при бедствия и аварии екипите ще се отзовават и при сигнали за липсващи шахти, опасни дървета, катастрофи, пропаднали улици и други проблеми”, обясни Димитров. Дружината ще извършва и частични ремонти и временно ще кърпи опасните участъци. При катастрофи пък отрядът ще помага в разчистването на отломки от шосетата, пише "Монитор".

Всеки гражданин, подал сигнал, ще получава обратно съобщение, когато проблемът бъде отстранен.

От общината планират догодина да направят и полигон за бедствия и аварии в район „Панчарево”. Там хлапетата от столичните школа ще минават курс по оцеляване. Уроците ще се провеждат в люлеещи се от земетресение къщи или горящи апартаменти.

За да се справят с нахалните шофьори, които минават по пешеходния булевард „Витоша”, са монтирани четири камери. „Те са мобилни и заснемат всичко, което са случва, а полицаите ще реагират веднага щом засечем нарушение”, обясни Димитров. За една седмица откакто има Биг брадър, на „Витошка” са сгащени девет нарушители.

Екипи на Общинска полиция пък обучават фирмите как да доставят поръчки до магазините. Снабдителите имат правото да вършат това само от 15 до 16 ч. За да се справят с шофьорите, от общината планират и поставянето на автоматични антипаркинг колчета на бул. „Витоша” и Борисовата градина. Така достъп ще имат само автомобили със специален статут или които снабдяват търговските обекти. Преградите ще се свалят само чрез електронни карти или ако номерата на автомобилите се въведат електронно.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1083 2

Коментари 2

Добави коментар
FM

2014.06.18 | 07:10

2
Защото в София е пълно със селяндури.

2014.06.17 | 11:09

1
Е защо само в София бе п***ки със п***ки във цяла България трябва да се въведе това,извън София хората не пътуват ли?

Добави коментар

Водещи новини