Шефът на ДФ "Земеделие" ясен в началото на седмицата

  • 13 юли 2014 08:18

  • 1048
  • 0
Шефът на ДФ "Земеделие" ясен в началото на седмицата
©

В началото на следващата седмица ще стане известно името на новия изпълнителен директор на Държавен фонд "Земеделие", съобщава в. "Преса", позовавайки се на информирани източници.

Въпреки совалките, които правят отстранените Мирослав Николов и Виолета Александрова (доскоро шеф и зам.-шеф на фонда), изключено е те да бъдат върнати отново, каза пред всекидневника земеделският министър Димитър ГрековДимитър Греков Проф. Димитър Греков е специалист по бубарство и преподава в пловдивския аграрен университет по.

В кабинета на Николов има близо 2500 договора за одобрени проекти за над 300 млн. лв. Той е трябвало да подпише документите до 30 юни, но по необясними причини не го е направил. Сега представителите на аграрното ведомство ще проверяват каква информация през последните дни е подавана в Интегрираната система за администриране и контрол (ИСАК).

Ако Николов се е надявал, че ще остане на поста, докато си тръгне правителството, защото е задължен да посписва договорите, се е излъгал, обясниха експерти. Документите ще могат да се парафират от новия директор, а срокът бил удължен до края на годината. Забавеното подписване на проекти за такава голяма сума обаче би могла да се използва от обвинението, ако прецени, че е направено с умисъл.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1048 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини