Иван Иванов от Синята коалиция: КЗП се ръководи от некачествени хора

  • 16 септември 2011 09:22

  • 1241
  • 0
Иван Иванов от Синята коалиция: КЗП се ръководи от некачествени хора
©

През август КЗП оповести, че жалби могат да се подават освен на хартиен носител и по електронен път, но само с електронен подпис, в противен случай, оплакването се счита за анонимно и не се разглежда. Това силно ограничава възможността за комуникация по електронен път с КЗП.

Това заяви по време на парламентарния контрол депутатът от синята коалиция Иван Иванов.

Впоследствие комисията отмени решението си за електронен подпис, но аз не мога да подмина това, защото, ако подминаваме подобни позорни решения, те ще стават все по-уродливи в бъдеще, допълни той.

Икономическият министър Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко заяви, че и от Министерството на икономиката са били против въвеждането на електронен подпис и затова е доволен от отпадането на това изискване. КЗП неправомерно е решила да разглежда жалби, подадени по електронен път, само с електронен подпис и че създавайки нова платформа за подаването им, комисията е закрила своята електронна поща, допълни той.

Доволен съм от позицията на икономическото министерство, но трябва да споменем, че бившият шеф на КЗП Дамян Лазаров защитаваше не обществените, а семейните си интереси и неговият заместник Огнян Варадинов върви по същия път. На такива позиции трябва да бъдат поставени качествени хора и правителството носи отговорност за това, заяви Иван Иванов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1241 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини