Социолог: Изборите няма да са толкова бързо, колкото иска Станишев

  • 11 юни 2014 19:48

  • 1779
  • 8
Социолог: Изборите няма да са толкова бързо, колкото иска Станишев
©

Изборите няма да са през юли, а вероятно през септември или октомври.

Това прогнозира в интервю пред БНР социологът Живко Георгиев. Според него вотът на недоверие към правителството до голяма степен е бил лишен от смисъл. "Подозирам, че след тази бурна седмица, когато всъщност беше постигнат почти пълен консенсус между политическите сили, че ще има предсрочни избори, аз подозирам, че ще настъпи известно успокоение, защото очевидните различния в разбирането кога е полезно за всяка партия провеждането на избори – това са все пак тактически разногласия. Сигурен съм, че няма да са толкова бързо, колкото поиска Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на. Най-вероятно ще са в края на септември или октомври", каза още той.

"Тези хора в момента не са във форма. Не бива чак толкова да ги мъчим. Изборите няма да са юли. Това няма да бъде допуснато от останалите политически партии. Не може в едно и също време да говориш за задължителен характер на изборите и да насочваш предстоящите избори в един сезон, в който всеки нормален български гражданин предпочита да не се занимава с политика. Някой да им развали настроението с поредна доза политическа интоксикация, ще бъдат наказани, ако спретнат такъв номер", допълни Георгиев. Той бе категоричен, че не иска гражданското му право да гласува да се превръща в задължение.

Политологът Кирил Аврамов също коментира политическата обстановка в страната. "Всички в последните дни се пренаситиха и преумориха от политика от тактически характер. Станахме свидетели на тактически, но не и стратегически действия, искания за избори от страна на Станишев във време, в което очевидно това не може да се случи. От друга страна интересен танц от страна на неговите бивши партньори – стъпка напред, стъпка назад, и съответно препозициониране на основния опонент. Същевременно това беше гарнирано с интересно изявление от г-жа Кунева например днес, която твърди, че единството на Реформаторския блок е в нейни ръце", каза Аврамов.

"От една страна това показва до каква степен политическият ни елит е способен да постигне или да не постигне по скоро консенсус по национални каузи, които имат особена важност не само за България, но и за ЕС в една сложна геополитическа ситуация и икономическа такава. Този тест мисля, че много малко лидери и политици го издържаха. Получи се следната ситуация, в която очевидно т.нар. експертен кабинет, който очевидно е политизиран, всъщност започна да инкасира вътрешен и външен натиск едновременно. След като санкциите от Брюксел наклониха везната в минус на едните интереси, започна нещо, което аз ще определя като контролиран разпад. Започнаха и пазарлъците и срещите", категоричен беше Аврамов. Според него ако имаше техническо време, щеше да се появи алтернатива, която би помела компрометиралата се политическа класа. Той смята, че за някои неща в речта си лидерът на БСП Станишев умишлено е блъфирал.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1779 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
БОЗДУГАН--отрепка от Атака

2014.08.05 | 17:51

8
O-o-o- , Любчо , Аналното -- ти ли си , отрепко жалка ?? Жив ли си , турски гъзоблизецо ?? И сега какво , започваш отново да разваляш въздуха и да занимаваш цяла България с гнусната турска орда Атака и шизито Сидераст ефенди Рубладжи !!! Той нали е на боклука , за какъв премиер бълнуваш ??

2014.08.05 | 17:50

6
ТИКВАТА ПРОСТА е лапнал УЙЯ на Местан , спермата на Ердоган тече по лицето му, тича и като луд си говори само за власт !
цветан

2014.08.05 | 17:50

7
Другари изборите да бъдат когато всички са отпуска.Нашите поддържници не ваканцуват

2014.08.05 | 17:49

5
Гербаджийският водач Борисов освен параноик е тиква , к,урва, лъжец, крадец, сикаджия , бандит, простак , тюфлек , фалшификатор , мързеливец , глупак , тъпанар ,чалгаджия и ПОЗОР за България ! Айде при Мишо Бирата !САМО ВОЛЕН ! АТАКААА !

2014.08.05 | 17:48

4
Борисов - мутробандит , Сер-гей - плъзгав еврей , лъжец вагиненец , Местан - 5-токолонник турчин , Дудук - купена фурнолопата , СИДЕРОВ - патриот защитник на българите и на БЪЛГАРИЯ !
НАЦИОНАЛ---------------ПЕДАЛ (АТАКИСТ)

2014.08.05 | 17:48

3
"На боклука съм , на боклука съм " -- изпращайте по-бързо рублите , че пак идват избори -- пари трябват за хилядите билбордове, от където гледам "умно" , за турския канал АЛФА ТВ и за скъпи разходки из Европа и света !! А и има няколко отрепки , които пишат по сайтовете , на които трябва да се хвърля по някой лев и парче пица !!

2014.08.05 | 08:37

2
Видяхме ги ВСИЧКИТЕ начело с ТИКВАТА ПРОСТА Борисов какво представляват за тия 24 г. ! НИЩОЖЕСТВА ! ЗАТОВА НИКАКВИ ПЕДЕРАСИ , НИКАКВИ ГЕРБ - ета , герберастки тиквета , АБВ-та , БПС-та ,ДПС-та турчета ,Куневски к,урвета , дудучета - петровчета и разни други ХЮМНЕТА ! САМО АТАКААААААА ! ВОЛЕН - ПРЕМИЕР !!!
лакмус

2014.06.12 | 09:53

1
Пишещия под номера 1 и 2 отразява "общественото мнение" :)))

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини