Бивш секретар на МВР: Новият закон ни натрапва безотговорността

  • 09 май 2014 19:02

  • 1568
  • 5
Бивш секретар на МВР: Новият закон ни натрапва безотговорността
©

Респектът към полицията се гради с години. В момента всички институции са неглижирани. Това е проблем на прехода. Това заяви в предаването "Още от деня" по БНТ експертът по сигурността и бившият секретар на МВР Николай Радулов.

Когато обиждаш министър-председателя, обиждаш институцията, когато обиждаш президента, отново обиждаш институцията. Авторитетите лесно се разграждат, трудно е изграждането им, добави той.

По думите на бившия директор на ЦСБОП Тихомир Стойчев проблемът с неуважението към институциите се дължи главно на това, че у нас законът не санкционира достатъчно строго хора, които посягат на органите на реда. Според него промените в закона за МВР няма да доведат до по-добра координация между отделните служби във вътрешното министерство.

Радулов коментира, че в новия закон се вижда политика на безотговорност. По думите му на министъра на вътрешните работи се дава възможност да назначава и уволнява когото си иска, без каквито и да е последствия. Този закон е същият като предишния, с много малки разлики. С него основно ни се натрапва безотговорността. Няма я вътрешната логика на закона - една част от него си противоречи с друга част.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1568 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2014.05.10 | 19:45

5
Като я гледам оная *уптка в президенството, надали дескридитацията идва от законите.

2014.05.10 | 19:45

4
Борисов - мутробандит , Сер-гей - плъзгав еврей , лъжец вагиненец , Местан - 5-токолонник турчин , Дудук - купена фурнолопата , СИДЕРОВ - патриот защитник на българите и на БЪЛГАРИЯ ! ИЗБИРАЙТЕ !
Бай Киро

2014.05.10 | 19:45

3
И правилно няма уважение към институциите! Не си вършат работата! Тия горе само крадат и чукат млади секретарки! Не заслужават и лев от огромните си заплати! Никой няма уважение към хора, които не си вършат работата!
a

2014.05.10 | 19:45

2
щом си бивш затвори си плювалника....
rossen4i4o

2014.05.10 | 19:45

1
пак милиционерски величия ръсат мозък , стратегии като ;моркова и тоягата; , респектиране и какви ли не подобни глупости могат да кажат , само и само да прикрият истинската насоченост на действията си , смачкване и подчинение на Народа с цел грабеж , Те не търсат Уважението на Народа , търсат страха

Добави коментар

Водещи новини