Ген. Атанасов: Задкулисни кръгове превземат МВР

  • 09 май 2014 08:42

  • 2207
  • 4
Ген. Атанасов: Задкулисни кръгове превземат МВР
©

Основната цел на новия Закон за МВР е кадрово превземане на МВР от една групировка. Новата политика е заложена на принципа "кадрите решават всичко", по този начин се връща системата с доста години назад. Назначаването на кадри досега става с конкурс. Оттук нататък назначенията ще стават с решение на двама души. Това каза ген. Атанас Атанасовген. Атанас АтанасовАтанас Петров Атанасов е роден на 17 май 1959 година в с. Батин, България. О. з. ген. Атанас Петров по БТВ

Според него това ще демотивира служителите в системата на МВР, защото израстването в службата ще зависи от волята на един човек и неговия личен интерес. До този момент не е проведен нито един конкурс, отбеляза той. След изборите всички временни ръководители ще бъдат назначени на постоянни ръководни постове, затова бързат и с приемането на този нов закон, категоричен е Атанасов.

Законът трябва да е в услуга на гражданите, а той е в полза на МВР. Тези придобивки, които се дават в момента се полагат на полицаите, смята Атанасов.

Съгласен съм, че това е закон недоделка. С него продължаваме да имаме държава в държавата. Отново се капсулира и затваря структурата. Сформира се лична гвардия от пенсионираните служители, вместо да се назначат нови хора. Това каза адвокат Минчо Спасов

Хората, които се назначават в момента в системата са хора, които са зависими, смята Атанасов. "Това са хора, които са подбирани, защото са зависими. Този закон ще има сериозни дългосрочни последствия. Почтените хора ще бъдат демотивирани да си изпълняват служебните задължения", смята ген. Атанасов. Според него се отнема правото на президента за назначаване на главния секретар. Това означава, че той няма да може да бъде освобождаван, ако не си изпълнява задълженията, само при смърт или оставка. Това кадрово превземане и то от политико-икономическа групировка, това е ужасяващо. Системата много дълго време няма да може да стъпи на краката си.

Назначенията в МВР са в абсолютно нарушение на закона, каза Милен Шопов. „Каква им е експертизата, за да бъдат назначени, зададе той риторичен въпрос по отношение на назначаването на пенсионери от системата на ръководни длъжности. Всички длъжности, на които са назначени те, трябваше да бъдат заети с конкурси, всички длъжности, на които са назначени всички старши оперативни работници на главния секретар, трябваше да бъдат заети с конкурс. Той нарече новия закон звучен шамар върху перспективите за развитие на полицаите от кариерата. „Директно им се заявява, че те няма да се развиват в МВР”, изтъкна Шопов.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2207 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Отворен

2014.05.09 | 21:11

4
До сега се правеха конкурси за определени хора,сега направо ще ги назначават.
!!!

2014.05.09 | 21:11

3
Комуноидните шизофреници и избиратели на престъпниците БСП и ДПС не ги интересува това. За тях Партията майка е винаги права, взима правилни решения и и се вярва сляпо. Каквото и да стане, ако ще държавата да продатат, пак ще се гласува за тях и ще се обвиняват "демократите" и десните партии за мизерията!

2014.05.09 | 21:11

2
Това,което казва е ужасно,но вярно!..... “превземане и то от политико-икономическа групировка, това е ужасяващоl“
h

2014.05.09 | 13:03

1
коя беше тая ОТРЕПКА?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини