Сеул: Северна Корея може би готви четвърти ядрен опит

  • 22 април 2014 07:22

  • 1239
  • 0
Сеул: Северна Корея може би готви четвърти ядрен опит
©

Южна Корея засече повишена активност на обекта, където Северна Корея извършва ядрени опити, съобщи АФП, като цитира южнокорейското министерство на отбраната. Това може би означава, че Пхенян се готви да извърши четвърти ядрен опит, смята министерството.

"Нашата армия отбеляза засилена дейност във и около полигона за ядрени опити. Смятаме, че Северът може да извърши изненадващо ядрен опит или да твърди, че го е извършил", каза говорител на министерството. Той добави че е създаден специален екип, в случай, че Пхенян извърши подземен ядрен опит. Президентът на САЩ Барак ОбамаБарак Обама Барак Обама - политик и 44-и президент на САЩ. Роден е на 4 август 1961 г. в Хавай. Той е първият ще пристигне в петък на 48-часово посещение в Сеул. Южнокорейски медии допускат, че са възможни провокации от Пхенян при това посещение, информира БТА.

Северна Корея досега е извършила три ядрени опита - през октомври 2006, през май 2009 и през февруари 2013 г., напомня АФП. Тези опити са забранени от ООН и всеки път на Северна Корея се налагат все по-тежки международни санкции.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1239 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини