Ивайло Калфин: Спекулира се с "опрощаването" на либийския дълг

  • 02 септември 2011 17:07

  • 933
  • 1
Ивайло Калфин: Спекулира се с "опрощаването" на либийския дълг
© Булфото

Спекулация е да се твърди, че България е платила милиони за освобождаването на българските медици.

Това се посочва в изявление на бившия министър на външните работи Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска по повод изявлението на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, че България ще иска обратно „опростения” либийски дълг.

Според Ивайло КалфинИвайло Калфин Ивайло Георгиев Калфин е роден на 30 май 1964 г. в София. През 1983 година завършва 9-та Френска - подобно искане показва единствено опит на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г да се намеси по тема, по която няма познания.

България „опрости” задължения на Либия, които никога не са били признати от Джамахирията. Става дума за задължения към 1989 г. към български фирми, като Либия не е признала нито главницата, нито лихвата по тях, подчертава Калфин.

„Това, което България трябва да поиска от бъдещото либийско правителство, е ясно политическо заявление, че българските медици не носят вина за заразата на стотици либийски деца. За това говорят фактите, потвърдени от водещи международни експерти. След като новото либийско правителство признае истината, че това е било нагласен процес, следва да се възобнови съдебната процедура, която да оневини медиците ни. Това би трябвало да бъде задачата на българското правителство”, каза Калфин.

Последвайте канала на

933 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
всичко знам

2011.09.03 | 06:56

1
не са милиони а са милиарди и не е платила а е опростила

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини