Борисов: Споразумението за сестрите ни в Либия трябва да се преразгледа

  • 02 септември 2011 14:22

  • 2722
  • 9
Борисов: Споразумението за сестрите ни в Либия трябва да се преразгледа
© Интернет

Да бъде преразгледано споразумението за връщането от Либия на българските медицински сестри е настоял на среща на лидерите в Европейския съюз във Франция премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

„Това споразумение за мен е рекет, който трябва да бъде опростен и дългът да ни бъде върнат", обяви той в Пловдив, където беше за да открие най-модерната когенерация за производство на елeктро- и топлоенергия.

Това са десетки милиони, които България плати на Либия и по никакъв начин не трябва да ги губи, уточни премиерът.

Споразумението тогава беше обявено за успех, защото нашите сестри се прибраха, но цената е огромна. Затова новото правителство ще настоява парите да бъдат върнати, добави той.

Аз настоях на тези, които отиват да помагат в Либия - лекари, строители и военни, да се гарантира сигурността, защото България е пострадала много от Кадафи, каза още Борисов.
 

Последвайте канала на

2722 9

Свързани новини

Коментари 9

Добави коментар

2011.09.06 | 01:49

9
Ето, отново се изцепи пожарникаря. За него е по-важно да си задържи парите (за себе си), отколкото живота на хората. Кретен.

2011.09.02 | 17:00

1
къде, къде се изцепи в гъзъ ти ли или на майка ти в аспуха ....
Николай Божков

2011.09.06 | 00:43

8
Напълно сте прав господин премиер. Трябва да бъде преразгледано споразумението ни с Либия, касаещо българските медицински сестри. Тогава те, либийците направо ни изнудиха за да ги пуснат. Ние се съгласихме само и само, сестрите ни да се върнат живи в България, защото либийците на няколко пъти ги осъждаха на смърт. Тогавашното правителство беше поставено през свършен факт свързан с обстоятелството, че няма да видим живи българските медицински сестри задържани в Либия, ако не приемем да платим рекета. Друг е въпроса, че тази история с медицинските сестри можеше да бъде избегната, ако тогавашното правителство на СДС беше обърнало навреме внимание на информацията подавана от тогавашната резидентура на българското разузнаване в Триполи, че се готви такава "зрелищна компания" срещу България. Но нали тогава се извършваше чистка в разузнаването и Националана служба "Сигурност" и новите им ръководства, смятаха, че "старите кадри" подвеждат България, като бият фалшива тревога. Категорично ви подкрепям, че трябва да убедим либийците с помощта на нашите партньори от ЕС и НАТО да ни върнат дълговете си. Не може една полуфеодална диктаторска страна от Третият свят да се гаври с държава членка на Европейският съюз и НАТО. Този факт, би трябвало да бъде обиден за за посочените евроатлантически структури.
dsgshdfhdf

2011.09.02 | 17:00

4
Който има картинки от дъвки турбо от номер 1 до 50 и ги дава да пише на скайп : red.master.ff3 .Ще му платя. П.С. нека да ги намери и да им направи снимки, че тогава да ми пише на скайп. Като ми пише искам да се уговорим на мига, а не да го отлагаме по друго време.. ( дни, седмици.. ) . Това е.
Az

2011.09.06 | 00:40

7
Имам картинки на майка ти. Искаш ли да ти пратя няколко?
кръвното

2011.09.06 | 00:12

6
абе тоя с картинките нема ли кой да му каже да спре да пеше ако нема аз ше му кажа аре стигаааа бееееее тъпанар да ни занимаваш с твойте турбо картинки дигна ми кръвното
дасдсфа

2011.09.02 | 17:36

5
много сме пострадали от Кадафи ама едно време когато беше приятел с бай Тошо си карахте колите за по 20 стотинки бензина нали ?
ooop

2011.09.02 | 17:00

3
много сте нервни! вие да не сте ибрикчиите на сегашното правителство?
АБВ

2011.09.02 | 17:00

2
Ти да не си от правителството на гейовете?

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини