Ако СДС си удържат на думата, ДСБ остават зад Румен Христов

  • 01 септември 2011 14:16

  • 1037
  • 0
Ако СДС си удържат на думата, ДСБ остават зад Румен Христов
© Булфото

ДСБ няма да правят своя регистрация за президентския вот и очакват СДС да спази споразумението, подписано от двамата съпредседатели на Синята коалиция Иван КостовИван Костов През 1967 година завършва средно образование в 18-о СПУ "Кирил и Методий" (СОУ "Уилям Гладстон") - и Мартин ДимитровМартин Димитров Мартин Димитров е български политик, председател на СДС от декември 2008 г., съпредседател на ПГ на - да се явят заедно на изборите за държавен глава.

Според заместник-председателя на тъмносинята партия Екатерина Михайлова сините могат до утре да оттеглят вече направената регистрация за вота наесен като коалиция „Съюз на десните сили" заедно с ОДС, като спазят договореностите си с ДСБ. По думите й дори това да не стане, тъмносините ще продължават да подкрепят кандидатурата на Румен ХристовРумен Христов Румен Христов е български политик, кандидат за президент на СДС. Христов е роден на 27.12.1955 г. в за президент.

От казаното от нея стана ясно, че няма как ДСБ да са част от новата коалиция, най-малкото заради това, че участват на изборите в столицата срещу тях с номинацията на Стефан СофиянскиСтефан Софиянски Стефан е син на Антон Ангелов Софиянски и Елена Бояджиева Софиянска, има сестра за кандидат за кмет.

„Демократи за силна България е партия, в която спазваме договорености. Ние държим на споразуменията, които сме постигали и подписвали. Затова няма да издигаме кандидат за президент, ние няма да нарушаваме договорености такива, каквито са постигани от партиите в Синята коалиция", каза още Михайлова.

Тя подчерта, че самият факт, че не издигат кандидат за президент, че няма да правят самостоятелна регистрация, е подкрепа на спечелилия първичните избори в Синята коалиция.

„Дали ще издигаме кандидат за вицепрезидент, зависи от това дали ще има формат Синя коалиция и спазване на споразумението така, както е постигнато. Ако до утрешния ден имаме изпълнение на това споразумение, всички договорености ще бъдат изпълнени", добави Екатерина Михайлова.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1037 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини