Депутатите гласуват промени в Закона за енергетиката

  • 04 април 2014 07:45

  • 1012
  • 0
Депутатите гласуват промени в Закона за енергетиката
© Булфото

Депутатите ще гласуват на първо четене промени в Закона за енергетиката, които предвиждат повече права за потребителите на електроразпределителните дружества.

Според новите текстове, когато фактурата е завишена с над 50% спрямо последните шест месеца, тя ще може да се оспорва, преди да се плати. С измененията, предлагани от социалистите, се премахва и таксата за повторно включване на тока в случай на прекъсване на снабдяването заради неплатени сметки. ДКЕВР пък ще има право да променя цената на тока веднъж на три месеца.

Вчера промените предизвикаха бурни дебати в парламента. Според депутати от ДПС част от поправките са популистки. От ГЕРБ пък не приемат ДКЕВР да има право да променя цената на тока на всеки три месеца.

Парламентарният контрол ще започне от 11.00 часа. На въпроси от народни представители ще отговарят министрите Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола, Мариана ГеоргиеваМариана Георгиева Мариана Георгиева-Бенчева от Института за български език на БАН пое министерството на младежта, Димитър ГрековДимитър Греков Проф. Димитър Греков е специалист по бубарство и преподава в пловдивския аграрен университет по, Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на, Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас, Ангел НайденовАнгел Найденов Ангел Найденов е предложен за министър на отбраната.   Найденов е избран за народен, Иван ДановИван Данов Проф. д-р арх. Иван Евгени Данов е роден на 6 юни 1957 година в град София. В периода 1978-1983 г. учи, Петър СтояновичПетър Стоянович Петър Стоянович е роден на 25 юни 1967 г. в София. Правнук е на Иван Стоянович-Аджелето,. Поради предварително планирани срещи с международно участие в контрола няма да участва министърът на регионалното развитие Десислава ТерзиеваДесислава Терзиева От 2011 г. досега Десислава Терзиева е директор на дирекция „Стратегическо развитие и. Поради предварително планиран ангажимент в контрола не може да участва министърът на здравеопазването Таня АндрееваТаня Андреева Таня Андреева е родена на 7 юли 1973 г. в София.  Завършва Медицинския факултет към Медицинския. Заместник министър-председателят и министър на правосъдието Зинаида ЗлатановаЗинаида Златанова Зинаида Златанова е родена в София. Завършила е средното си образование в Немската езикова и министърът на външните работи Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, отсъстват от страната.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1012 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини