Меглена Кунева: Ще се боря с шуробаджанащината

  • 01 септември 2011 08:00

  • 1483
  • 12
Меглена Кунева: Ще се боря с шуробаджанащината
© Булфото

Приканвам всички кандидати за президент да направят колкото се може повече срещи с обикновените хора, за да чуят проблемите им.

Това заяви в сутрешния блок на БНТ независимият кандидат-президент Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22.

Когато човек вижда без официалности с какво се сблъскват хората, това престава да бъде статистика. Знаем, че безработицата е голяма и социалните помощи са малки, но когато се видиш с хората без официалности, осъзнаваш проблемите им по друг начин, допълни тя.

Хората много добре знаят какво може и какво не може да направи президентът. Повечето от тях са бесни на монополите и се чудят защо държавният глава не сезира компетентните органи, които да проверят големите фирми, заяви Кунева.

Президентът може да гарантира добро управление и да очертае коя е линията, която няма да даде да се пресече, и кои закони ще върне, ако нарушават правилата на потребителите. Държавният глава трябва да изгради общ план за действие с парламента и правителството, за да може страната ни да върви напред, подчерта независимият кандидат-президент.

Комисията за защита на конкуренцията и Комисията за защита на потребителите не трябва да бъдат сезирани отвън, а сами да разследват, защото иначе монополистите са предупредени и разследващата част се губи. Явно независимата дейност на комисиите е затруднена от това, кой с кого е приятел. Не може, за да правиш бизнес, да имаш телефонния номер на премиера или на някой от министрите. Всеки в малките населени места знае кой на кого е човек и затова не вярва в институциите, а знае, че нещата се решават чрез телефонни разговори с познати. Шуробаджанащината нанася много вреди на страната ни, което трябва да се промени, за да не гледат на България като на най-корумпираната държава. Някой трябва да започне тази промяна и аз съм готова да го направя, категорична бе Кунева.

Който и да е кандидатът на ГЕРБ, е ясно, че той е закачен политически за ГЕРБ и за премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, което не променя по никакъв начин досегашния модел, посочи тя.

Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 смята, че няма да бъде атакувана от кандидат-президентите, а от техните щабове. Тя посочи още, че нейният щаб е чист и не се притеснява от атаките.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1483 12

Свързани новини

Коментари 12

Добави коментар
киро

2011.09.22 | 13:11

12
Мигленче, я си налягай пар...цалите. Не знам с какво ще се бориш, но ти съсипа образованието, затова сегса няма пари за него. Ще е добре за всички да се махнеш. Омръзна ми от тази ваша ма...фия. Начело със сергей игнатов-един дол дренки

2011.09.04 | 21:27

11
Меглена Кунева: Ще се боря с шуробаджанащината- Ами с такива като тебе кой ще се бори ?

2011.09.04 | 21:27

10
Нагла е тая
68

2011.09.04 | 21:27

9
ами изберете си гербаджия за президент, смотаняци такива, те и без това й ебаха майката на държавата.
Izbiratel

2011.09.04 | 21:26

6
hey 68 mnogo si prost bratlence.........
68

2011.09.04 | 21:27

8
ами изберете си гербаджия за президент, смотаняци такива, те и без това й ебаха майката на държавата.

2011.09.04 | 21:27

7
Никога не се подчинявай на никакви заповеди, освен ако те не произхождат от дълбините ти. Няма друг Бог, освен самият живот сам по себе си. Истината е вътре в теб, не я търси никъде другаде. Любовта е молитва. Да станеш "Нищо" е врата към истината. Самото Нищо е целта, средството и постижението. Животът е сега и тук. Живей будно. Не плувай — носи се по течението. Умирай във всеки момент, за да можеш да бъдеш нов във всеки момент. Не търси. Това, което е, е. Спри и виж.
Хммм

2011.09.04 | 21:26

5
Значи трябва да се бориш със самата себе си. Защото ако не беше шуробаджанащината никой нямаше да е чувал за теб, предателко гадна.
Алекс2

2011.09.04 | 21:26

4
Недейте така я хулете бре...жената знае англииски език...за дете на червената номенклатура това е предостатъчно.Тая Джофра ако има и малко срам ще се скрие през 9 планини в десета.Но не би другарите са оперирани от това човешко чувство

2011.09.04 | 21:26

3
"Всеки в малките населени места знае кой на кого е човек и затова не вярва в институциите, а знае, че нещата се решават чрез телефонни разговори с познати. Шуробаджанащината нанася много вреди...." - ЕДНА ОТ ТЕЗИ ВРЕДИ СИ САМАТА ТИ. В ЕВРОПА ДА НЕ ТЕ ИМАХА, ЗА НЕПОРОЧНАТА БАЛЪЧКА, КОЯТО ОТ СКУДОУМИЕ, НАНЕСЕ НА СТРАНАТА СИ ОГРОМНИ ЩЕТИ? ЗАТОВА ЛИ ВИ НАРЕКОХА ГОСПОЖА "YES"?
ves666

2011.09.04 | 21:26

2
osven s edin goliam h...i v g...a ne vijame s kvo moje da se preborish.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини