Кунева: Кандидат - президентът на ГЕРБ ще е проекция на Борисов

  • 19 август 2011 18:24

  • 1884
  • 7
Кунева: Кандидат - президентът на ГЕРБ ще е проекция на Борисов
©

10 400 лева за по-малко 48 часа са дарени в подкрепа на гражданските кандидатури за президент и вицепрезидент на Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 и Любомир Христов.

Сумата е набрана в обявената в сряда на обед сметка на инициативния комитет. Това стана ясно по време на традиционния петъчен открит видео-чат на Кунева в интернет. Парите ще бъдат използвани за предстоящите по време на националната обиколка пътувания, коментира кандидатът за президент Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22.

Разчитаме на подкрепата ви, дори и на дарения от по 10 лева, допълни тя. Уникалната дарителска кампания включва възможност за дарение и по интернет, чрез сайта www.meglenakuneva.bg, на който периодично ще се публикуват и данни за начина, по който средствата се разходват.

В рамките на провелата се дискусия „Да разобличим лъжите”, Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 отново подчерта, че няма никакви конституционни пречки пред кандидатурата й за държавен глава. Кунева припомни, че за периода, в който е била в Брюксел като български еврокомисар, има изрично решение на Конституционния съд, според което „за живеене в страната се приема и престоят в чужбина за времето, в което български гражданин е изпратен там от българската държава”.

За периода след февруари 2010 г., гражданският кандидат за президент заяви, че е пътувала в чужбина само в командировки, като общият сбор на дните, които е прекарала извън страната, са далеч по-малко от тези, през които е била в България. „Едва ли ще подходят толкова евтино, за да се опитат да спрат кандидатурата ми”, коментира кандидатът за президент. Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 категорично опроверга и твърденията в жълтата преса от последните месеци. „Не мисля, че е уместно да използвам семейството си за PR”. С тези думи тя отхвърли клеветите, че е разведена.

Като „неверни” Кунева определи публикации, че кампанията й се финансира от Дарина Павлова, съпруга на покойния бизнесмен Илия Павлов. „Не познавам нито нея, нито покойния й съпруг”, категорична бе Кунева. Кандидатът за президент определи като нелепи твърденията, че е замесена в т.нар. „Габонска афера”.

„Това е 100 % абсолютна и категорична лъжа! Нямам връзка с каквато и да е афера – Габонска, Варшавска и Страсбургска, защото думата „афера” не би могла да бъде свързана с моето име”, изтъкна пред участниците в чата Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22. Тя уточни, че единствения й досег с Габон е даването на становище, че не може да има дърводобив в резерват в африканската държава, който е под егидата на ЮНЕСКО и призова хората, които пишат за това, да посочат конкретни факти, а не само да хвърлят кухи обвинения. На въпрос дали затварянето на 3 и 4 блок на АЕЦ Козлодуй е свързан с поста й във френската банка „БНП Париба”, Кунева посочи, че тя не е на работа в банката и припомни, че решението за затварянето на реакторите е взето през 1993г., след което е било препотвърждавано от всяко следващо българско правителство.

Според нея, критиките срещу ролята й на главен преговарящ с Европейския съюз са критики, с които се сблъскват всички заемали този пост. „Това е трик на популистите и тези, които продължават да искат да ловят риба в мътна вода, а не да има правила”. Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 припомни, че е успяла да договори 13 млрд. евро, които страната ни да получи по европейските фондове, както и най-дългите 21 преходни периода за превеждане на определени отрасли спрямо европейските изисквания, като в това влизат помощи за тютюнопроизводителите и преференции за винопроизводството.

„Недоволна съм от монополите в България и от работата на регулаторните органи, които трябва да ги контролират”, коментира Кунева в отговор на въпрос за работата й като бивш еврокомисар по защита на потребителите. „Ако стана президент, аз няма да оставя тази тема. Знам, че мога да постигна резултат - не магически, а месец по месец, докато не прочистим пазара от монополите”, допълни тя. Кунева допълни, че по време на мандата си в Европейската комисия е успяла да възстанови едномесечното отчитане на сметките за електроенергия, които дружествата бяха започнали да отчитат на тримесечие. Кандидатът за президент припомни, че след много усилия от нейна страна, банките са премахнали наказателната лихва при предсрочно погасяване на кредити и е била въведена възможността за преносимост на мобилните номера.

На въпрос кой ще е според нея кандидатът за президент на ГЕРБ, Кунева посочи, че решенията в управляващата партия се взимат строго централизирано, така че когото и да посочат, той ще бъде проекция на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. „В този смисъл приемаме, че кандидатът ще е по един или друг начин самият г-н Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г,” поясни Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1884 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Българан

2011.08.21 | 00:24

4
Толкова много неща е направила за България Дърта Маймунева, че вече взех да лея сълзи. Сега кой ще крепи България след като нея я няма. Каква загуба, какъв крах! Като стане президент ще направи още повече. Просълзих се от умиление. Откакто каза че се кандидатира за президент се успокоих за бъдещето на родината. Интересно е, че не може без да спомене името на премиера. Защо ли? Да не би да я гонят вълните?
Българка

2011.09.04 | 21:17

7
За Кунева се знае, че със сигурност не е била мутра, не е отнемали автомобилите на хората по насилствен начин ( с бухалка), не е контрабандист, не е наркотрафикант, не е изпирала пари през "Си Банк", не е с улично образование. За нея се знае, че владее няколко езика, че правилно образована, че е прочела повече от една книга в живо та си, че ползва членоразделна реч, че знае повече от 5-6 думи и че походката и не е като на намазан пехливанин. За нея няма данни да е била пожарникар, картофаджия, кучкар или тъпанар. Тя не е била член на БКП, но ако е била със сигурност си е върнала партийната членска книжка още с напускането на тази партия. Може да се вярва, че тя няма да ходи с ножици в ръце и да реже лентите на обекти построени преди 100 или 200 години или от други хора. Такива като тебе натресоха на държавата ни един неграмотник, който само за две години ни направи за посмешище пред света.
Льохман

2011.08.21 | 00:58

6
"Кунева се отказа преждевременно от комисарството срещу 1 млн. евро, преведени на нейно име ". За какви "дарени" 10 400 си говорим? "Свекърът на спряганата за кандидат-президент Меглена Кунева, видният функционер на БКП Иван Пръмов заповядал да стрелят по стачници през 1953г."- за каква "гражданска" кандидатура си говорим? Тези комуняги са вездесъщи, за сребърници са готови на всичко. По - безочливо и по- нагло от комунягя няма.
evgeni

2011.08.21 | 00:24

5
Поредния опит да се затвърди тезата,че БСП и ГЕРБ в опозиция.Дълбоко в същността те са такива,но изпълняват и обслужват интересите на икономическо-политически кръгове под външно ръководство.Въпрос на покорство,под формата на "солидарност"и лобиране подплатено със " заслужено възнаграждение".Дотук нещата казани са като в някогашните епизоди от "Студио X",но и прозаично прости и без голям замисъл.В основата на 20 годишния "преход" е заложено тоталното ограбване от структурите,чрез своите си икономически разсейки дълбоко срастнали се в българската икономика ,под прикритието на политическото противопоставяне и подплатено от силови ведомства като МВР,ПРОКУРАТУРА И СЪДЕБНА ВЛАСТ. И все пак от време на време е нужна някоя друга ПИЕСА да се "разграничи" ТОЗИ от ОНЗИ. Ако се прегледат хрониките от 1989г. до днес и чрез немного обстоен анализ се вижда заложените конюнктури на престъпната политическа власт,продължавайки неотлъчно линията на геноцид/ подобно на Гърция,но тя бе ограбвана по параграф ефропейски фондове/."ДДС и МИТНИЦИ"вече са неизползваем политически источник и са вече в полезрението на Европа. И все пак армията бе РАЗТУРЕНА не по волята на НАТО ,ами досете се вие защо.Просто генезиса на балканския синдром задължава в диктатурни режими/ и от типа 20 годишни/ паралелната сила да бъде МВР,а не армията/доказано от историческа гледна точка/. Разменна ЕДИНИЦА,като условие за" БЕЗХАРАКТЕРНОСТ" са популярните за Българя -компромати в повечето от случаите изфабрикувани от службите.Просто точно и ясно в ерата на ВСИЧКО ЗНАЕЩАТА ЕЛЕКТРОНИКА,а в недалечни времена,когато онези РАЗСЕЙКИ се канонизираха като демократично условие за постоталитарен преход ,разменната единица бе РАЗСТРЕЛ. И медиите шумяха, че : Виждате ли мафията как си разчиства сметки помежду си.Да ама не, под формата на медийни спекулаций СЛУЖБИТЕ затвърждаваха позиций и нещата влязоха в строг ЕРАРХИЧЕН РЕД. Нищо сложно за ИМПЕРСКИ СЦЕНАРИСТИ ,при положение ,че има "добри" Български Режисьори и българската публика се възхищава или мрази ТОЗИ и ОНЗИ.Две гишета продаващи билети в БАЛШОЙ ТЕАТЪР/в българският вариант "сълза и смях",но и с американски сюжети "ДЕН НА БЛАГОДАРНОСТТА". И пак да се върнем на "прехода",просто вижте гласувани законопроекти на всеки един кабинет,състояние на икономика и ПЕЧАЛИВШИ ОТРАСЛИ и при кой управления без фактора несъстоятелност бяха продадени. ????? Да не забравяме ВАНШНИЯ ДЪЛГ и кономическите ВЪНШНИ СУБЕКТИ "обслужващи" финансовия сектор/институции и БАНКИ/. А горкият български гласоподавател все още им гледа пиесите.Ами въпрос на КАВИЧКИ И ПИТАНКИ,просто за удивителни вече няма място,ТОВА Е.
BAB

2011.08.21 | 00:24

3
KUCHOTO SI E NE MOJE6 DA MU VLE6

2011.08.21 | 00:23

1
БАБ?!?ЧО, СМАРАНГЯСАЛ АЛЦХАЙМЕР, ТИ ПАК СА ИЗМЪКНА ОТ ИСТОРИЯТА, МУХЛЯСАЛ ФОСИЛ!!!???!!! ХАЙДЕ ЧЕРВЕНА БЕТОННА ТИКВО, ОБРАТНО В ГРАНЯСАЛОТО ВРЕМЕ НА КОМУНИЗМА СЕ ВРЪЩАЙ, ЧЕ ФОРУМА ПАК ОСМЪРДЯ....!!!???!!!
ЗА МЕГЛЕНА КУРНЕМАВА

2011.08.21 | 00:24

2
Гладна е дъртата, червена брантия, не се гнуси и минети за 10 лева да върти. Тя от всички афери, като Габонската суха се измъквала и сега само в "престъпления" я обвиняват, а тя чиста като сълза. Тя никому, нищо лошо не е правила, дори на България, дори на Народа, само е викала: "ДА, ДА, ДА, ДА - ВЪВ ГЪЗА, ВЪВ ГЪЗА, ВЪВ ГЪЗА!!!". И сега егати пердето - Президент иска да я изберат, малко и се видят мръсотиите, които направи, та да и дадат възможност за още, това е мечтата на тъпата червена свиня.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини