Общински съветници настояват кметът им да си вдигне заплатата

  • 25 март 2014 13:13

  • 1691
  • 2
Общински съветници настояват кметът им да си вдигне заплатата
© Булфото

Общински съветници от Сливен искат кмета на общината Кольо Милев да си вдигне заплатата. Той отказа публично, пише "Стандарт".

"Не може да ме задължават аз да си вдигам заплатата. Никъде в закона не се казва, че някой може да ме задължи. Увеличавайки заплатата, техните заплати също се вдигат", подчерта кметът на Сливен Кольо Милев.

Милев уточни, че възнаграждението му ще остане същото, както когато е встъпил в длъжност. "Аз заварих заплата от 1661 лева, която получавам и в момента. Според последното постановление на Министерския съвет по този въпрос имам право да поискам до 2700 лева заплата. На този етап обаче считам, че не е нормално с оглед състоянието на общината, а и на държавата", заяви кметът на Сливен.

В момента общинските съветници в Сливен получават по 897 лева брутно възнаграждение.

Кметът Милев предложи да се вдигнат заплатите на селските кметове със суми от 40 до 130 лева.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1691 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.06.01 | 18:20

1
Г-н кмете,да ви похвалим ли искате?Ако сте искрен добре.Но селата са забравени,всичко е вяло и запуснато,няма живот от затворени училища,без деца и умиращи стари хора.
Най-обикновен човечец

2015.06.01 | 18:20

2
Каквото и да иска , каквото и да цели -за хвалба си е ! Отказва се доброволно от пари" предложени" му от закона.А стотици негови колеги на държавна заплата се чудят как да си вдигнат доходите ,дори с риск да отидат в затвора -ако въобще има кой да ги вкара,разбира се!

Добави коментар

Водещи новини