Кметът на Казанлък откри обект по Интегриран воден проект

  • 11 май 2011 17:57

  • 1410
  • 0
Кметът на Казанлък  откри обект по Интегриран воден проект
©

Кметът на Казанлък Стефан Дамянов откри обект по Интегриран воден проект Етап 1: Изграждане на канализационна мрежа, реконструкция на водопроводна и пътна мрежа на кв. „Христо Ботев” и изграждане на канализационна помпена станция и тласкател в село Овощник.

На официалното откриване на обекта присъства областният управител на Стара Загора Йордан Николов, председателят на Общинския съвет на Казанлък Васил Самарски, зам.-областният управител на Стара Загора Галина Стоянова и Михаела Гетова – представител на Министерството на околната среда и водите.

Проектът се финансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и от държавния бюджет чрез Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.”. На откриването кметът на Казанлък Стефан Дамянов каза, че общият бюджет на проекта е 6,4 млн. лева, от които 300 000 лева са от община Казанлък.

В процеса на реализация на проекта е постигната икономия от проведените обществени поръчки, а извършените разходи са в размер на 4,7 млн. лева. По думите на Дамянов с реализацията на проекта жителите на кв. „Христо Ботев” ще получат това, което са очаквали в продължение на 25 години.

С изграждането на канализационната мрежа, реконструкцията на водопроводната и пътна мрежа и отвеждането на отпадните води на квартала до градската пречиствателна станция се постига решение на много сериозен проблем. Изградената канализационна мрежа е с дължина 3387 м. Изградени са 233 сградни и канализационни отклонения.

Монтирани са и 26 противопожарни крана. Направена е реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа с обща дължина 3269 м по всички улици, по които е изградена канализационна мрежа. При откриването на обекта бе отслужен и тържествен водосвет. Кметът на Казанлък преряза лентата.

Последвайте канала на

1410 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини