Съдят убиеца на таксиметров шофьор

  • 06 март 2014 15:30

  • 1979
  • 0
Съдят убиеца на таксиметров шофьор
©

Състав на окръжния съд в Пловдив даде ход на делото срещу Александър Скръчков, обвинен в убийството на таксиметровия шофьор Методи Гечев, предаде БТА.

По данни на разследващите, престъплението е извършено с особена жестокост и по хулигански подбуди. В нощта на 24 срещу 25 май 2013 г. в Пловдив Скръчков нападнал 61-годишния таксиметров шофьор, който почина от раните си месец по-късно. По делото са призовани 13 свидетели и седем вещи лица. До момента са разпитани шестима от тях. От показанията им става ясно, че обвиняемият се хвърлил първо върху колата, след като шофьорът му светнал с фаровете да се дръпне от пътя. Малко по-късно агресията му се насочила и срещу самия водач, който слязъл от колата, за да види пораженията. Побоят над Гечев продължил с ритници и след като той паднал на земята.

От медицинските експертизи става ясно, че Гечев е приет в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение със счупвания на лицеви кости, с черепно-мозъчна травма и множество хематоми. Въпреки усилията на лекарите, той почина на 17 юни. Обвиняемият бе издирван четири месеца на територията на три области - Пловдив, Стара Загора и Смолян. Скръчков е задържан едва след като един от компанията му проговоря; наложена му е мярка "задържане под стража". Близките на убития искат съдът да наложи най-тежкото наказание - доживотен затвор без право на замяна. Съпругата и двамата синове на Методи Гечев са завели и граждански иск за по 150 000 лева.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1979 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини