Тори Еймъс за първи път в България

  • 06 март 2014 14:36

  • 1732
  • 0
Тори Еймъс за първи път в България
©

Определяната от списание Rolling Stones за един от петте най-добри изпълнители на живо в света Тори Еймъс ще свири в Зала 1 на НДК на 20-и юни.

Една от най-открояващите се съвременни лайв изпълнителки идва у нас, за да представи предстоящия си студиен албум Unrepentant Geraldines.

Тори Еймъс е номинирана многократно за наградите на Grammy и MTV за хитове като Crucify, Cornflake Girl, Silent All These Years, God, Caught a Lite Sneeze, Spark, А Sorta Fairytalе. За над 20-годишната си кариера може да се похвали с безброй професионални музикални проекти, 13 студийни албума, над 12 милиона продадени копия, 13 световни турнета, над 1000 уникални концерта, собствен музикален лейбъл- Transmission Galactic.

Тори Еймъс започва да свири и композира на пиано едва на 5-годишна възраст. Няколко години по-късно може да се похвали с редовни клубни участия и първи сингъл през 1980-а година. През 1986-а година Еймъс създава групата Read, заедно с барабаниста Мат Соръм, който по-късно става част от познатите на всички Guns N `Roses и Velvet Revolver. Бандата издава само един албум, след което се разпада. Тори решава да продължи сама, като през 1992-ра година излиза и първият й соло албум, Little Earthquakes, който бележи началото на световния й успех. Над дебютния си албум Еймъс работи с Дъг Морис - бивш изпълнителен директор на Universal Music, който понастоящем е начело на световната звукозаписна компания Sony Music. През следващите няколко години Еймъс разширява кръгозора на музиката си, създавайки албуми като Boys For Pele - записан в църква, Choirgirl Hotel и To Venus and Back, в които експериментира с електорнното денс звучене, Strange Little Girls, който представя кавъри на песни, в оригинал написани и изпълнени от мъже, но интерпретирани и пречупени през светогледа на жени, както и Scarlet `s Walk, който Еймъс определя като представяне на другото си "Аз". В края на 2011-а година Тори Еймъс издава първия си албум с класическа музика, Night of Hunters, трибют към великите композитори Бах, Шопен, Дебюси, Гранадос, Сати и Шуберт. Две години по-късно идва и друг амбициозен проект - мюзикълът The Light Princess, който е номиниран за най-добър мюзикъл на 2013-а година от престижните английски награди за театрално изкуство Evening Standard Drama UK. Тори Еймъс е от малкото алтърнатив рок артисти, ползващи пиано като основен инструмент.

Гостуването на Тори Еймъс в София е част от европейското й турне, което ще премине през Ирландия, Англия, Франция, Германия, Белгия, Швейцария, Холандия, Русия, Румъния.

Билетите за концерта на Тори Еймъс в София са в продажба и са на цени от 40, 50 и 60 лева. За най-големите фенове на изпълнителката ще има 50 VIP билета на цена 90 лева.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1732 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини